239 hallgatóval gyarapodott a PTE a pótfelvételi során

2021. augusztus 30.

Augusztus 27-én lezárult a felsőoktatási pótfelvételi eljárás, mely során a Pécsi Tudományegyetem 239 új hallgatóval gyarapodott.

Az erről hírt adó UnivPécs.com az Oktatási Hivatal tájékoztatása nyomán azt írja, a pótfelvételi lehetőségével augusztus 8-ig 8 359-en éltek, közülük 6 114-en kezdhetik meg felsőfokú tanulmányaikat szeptemberben.  A pótfelvételi eljárásban a legnépszerűbb szakok a jogász, a gazdálkodási menedzsment, a gyógypedagógus, a kereskedelem és marketing, az óvodapedagógus, valamint a tanító szakok voltak.

A pótfelvételi eljárásban alapképzésre 3 753, felsőoktatási szakképzésre 986, osztatlan képzésre 659, mesterképzésre pedig 716 főt vettek fel. A pótfelvételiben egy szakra, egy intézménybe és általában önköltséges képzésekre lehetett jelentkezni, de 2021-ben a miniszter engedélye alapján több képzési terület (agrár, államtudományi, gazdaságtudományok, informatika, műszaki, orvos- és egészségtudományi, pedagógusképzés, társadalomtudomány és természettudomány képzési területek) egyes alapképzéseit és osztatlan képzéseit magyar állami ösztöndíjas formában is meghirdették - olvasható a cikkben.

A 6114 hallgató közül 2306-an állami ösztöndíjasként, 3808-an pedig önköltségesként tanulhatnak tovább. Az ösztöndíjas képzésben a legtöbben, 606-an a pedagógus képzési területre jutottak be, a műszaki képzési területre 356, az agrár, az informatika, a gazdaságtudományok és az egészségtudományi területekbe tartozó alapképzési szakokra pedig szakonként több mint 200 hallgató jutott be.

A cikk szerint 200 főnél több állami ösztöndíjas jelentkezőt a Pécsi Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem vett fel, előbbi 239, utóbbi 251 főt.

Fotó:

PTE ÁOK

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!