2500-an futottak a rákgyógyításért

2021. szeptember 13.

A „Fuss a rákgyógyításért!” rendezvény alaposan megmozgatta a várost, szeptember 11-én tele volt a Széchenyi tér futókkal – írja a pecsaktual.hu.

Rengetegen választották maguknak a futást szombati programként: jöttek családok kisgyerekekkel, baráti társaságok, és több sportegyesület is képviseltette magát, így a PEAC és a Rátgéber Kosárlabda Akadémia is.

A felvezetőt kerékpárral Bicsák Bence, a PSN Zrt. triatlonosa tartotta, aki a tokiói olimpián a magyar triatlonsport legjobb eredményét érte el hetedik helyével. A PSN másik kiváló sportolója, a tokiói paralimpián 100 pillangón aranyérmes Konkoly Zsófia pedig futott a rendezvényen.

„Öröm volt látni, hogy ennyi embert megmozgatott a rendezvény, ennyi család, baráti társaság indult” – fogalmazott Hári József, a szervező PTE Sportiroda vezetője, aki hozzátette: előzetesen mintegy ezerötszázan regisztráltak, a helyszínen pedig még ezren neveztek.

A futásból gyűjtött összeggel a betegeknek segítenek, az idei kedvezményezett az Eurakvilo Gyermekonkológia és Gyermekhospice Közalapítvány.

Forrás:

pecsaktual.hu

Fotó:

Pécs Aktuál