"Fiatalok az akadémiai pályán" - felmérés

2021. szeptember 14.

A Fiatal Kutatók Akadémiája (FKA) a 2018. évi, 45 év alatti hazai kutatók helyzetével foglalkozó sikeres kutatása után 2021 őszén újabb felmérést készít. A felmérés címe „Fiatalok az akadémiai pályán”, melynek célja, hogy választ adjon arra a kérdésre: Milyen beavatkozásokra van szükség ahhoz, hogy a fiatal kutatók és oktatók számára jobb kutatási feltételeket teremtsünk, és segítsük a fiatalok szakmai előmenetelét az akadémiai pályán?

Kérjük, hogy segítsék az FKA munkáját, és vegyenek részt a kutatásban, kitöltve az elektronikus kérdőívet.

A kérdőív kitöltésére 2021. szeptember 6-a és október 8-a között van lehetőség.

Az alábbi rövid videó tartalmazza, miért tartják fontosnak, hogy minél többen kitöltsék a felmérést:

A felmérés kérdéssorát az FKA tagjai, illetve a KRTK ANET Lab, a Corvinus Egyetem és az MTA Könyvtára munkatársainak a részvételével állították össze, a kérdőívet a TÁRKI programozta. Összeállítóiról, céljairól és menetéről részletesebben tájékozódhatnak a kutatás honlapján.

A felmérés során lehetőség van a kitöltő válaszai és MTMT adatainak összekapcsolására, amellyel céljuk, hogy feltárják az összefüggéseket a kutatói életpálya nehézségei, a társszerzői kapcsolatok és a tudományos siker között. Az adatok összekapcsolásához szükséges, hogy a kitöltők megadják MTMT azonosítójukat a kérdőív kitöltése során.

Az adatok tárolása és elemzése a KRTK Adatbank biztonságos Adatszobájában történik, a személyes adatok védelmére vonatkozó hatályos jogszabályok betartásával.

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!