Bajnokok Ligája-meccset fújhat a pécsi orvoskar munkatársa

2021. szeptember 16.

Praksch Pétert, karunk munkatársát, a pécsi egyetem alumniját beválogatták a FIBA (Nemzetközi Kosárlabda Szövetség) legszűkebb játékvezetői elitjébe, a Bajnokok Ligája (BL) keretébe. A Bajnokok Ligája 2016 óta íródó történelmében eddig csak egy magyar játékvezető működött közre két meccsen.

Mint az az UnivPécs.com interjújából kiderül, Praksch Pétert az európai játékvezetők főnöke hívta, aki szóban szerette volna elmondani a jó hírt, hogy bekerült abba az 55 fős mezőnybe, akik közül majd kijelölik az idei férfi kosárlabda BL-mérkőzéseinek játékvezetőit. A 370 nemzetközi játékvezető közül válogatják ki ezt a szűk elitet, vagyis Európa legjobb sípmesterei közül is csak nagyjából minden hatodik vezethet BL-meccset.

„Nekem a játékvezetés az életem, és ennek rendelek alá mindent. Ehhez igazítom a reggelemet, az estémet, a programjaimat, a táplálkozásomat, az edzéseket. Amikor tizennégy évesen elkezdtem a játékvezetést, nagyjából az volt a célom, hogy elérjek a Bajnokok Ligájába. Attól persze még messze vagyok, hogy itt stabil kerettag legyek – ez lehet a következő nagyobb lépcsőfok. Ehhez azonban nagyon sok mérkőzésen kell majd hibátlanul, vagy legalábbis közel hibamentesen vezetnem” - nyilatkozta.

A beszélgetésből kiderül, hogy meccsnézés közben ki tudja-e kapcsolni magából a játékvezetőt, van-e kedvenc csapata vagy játékosa, kritikus-e magával szemben. Elmondja, hogy a szülei mellett sokat köszönhet a munkahelyének, az Általános Orvostudományi Kar Testnevelés és Mozgásközpontjának, mert rugalmasan állnak hozzá, mindenben segítik.

Forrás:

UnivPécs.com

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!