Tájékoztató hallgatóknak egészségügyi alkalmassági vizsgálatról és háziorvosi ellátásról

2021. október 1.

A PTE ÁOK Magyar Felvételi és Hallgatói Szolgáltató Irodája összegyűjtötte az összes fontos tudnivalót a hallgatóknak az egészségügyi alkalmassági vizsgálatról és a háziorvosi ellátásról.

Egészségügyi alkalmassági vizsgálatok

Jelenleg az első évfolyamos hallgatók alkalmassági vizsgálatára lehet jelentkezni, ők az alábbi felületen tudnak időpontot foglalni: hallgatofmk.pte.hu. A foglalható időpontok folyamatosan frissülnek, így érdemes több alkalommal is próbálkozni, ha nem látszik a felületen szabad időpont. Amennyiben nem sikerül a foglalás, ezen az e-mail címen kérhetnek segítséget: fmk@pte.hu.

A FEÜ egyéb elérhetőségei:

Foglalkozás-egészségügyi és Munkahigiénés Központ

Cím: 7624 Pécs, Nyár u. 8.

Tel.: (+36) 72/507-523

Panasszal rendelkező magyar hallgatók háziorvosi ellátása

Amennyiben a hallgatónak van már saját háziorvosa, abban az esetben a Foglalkozás-egészségügyi és Munkahigiénés Központ (továbbiakban FEÜ) nem tudja őket ellátni. Téves az az információ, hogy a magyar képzési programos hallgatókat háziorvosi szolgáltatás keretében ellátja a FEÜ minden esetben. Akut panaszokkal rendelkező hallgatók praxisba átjelentkezése nem lehetséges, csak a jelenlegi háziorvosukhoz tudnak fordulni telefonon keresztül, vagy Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának Felnőtt Háziorvosi Ügyeletéhez.

Ha a hallgató lakóhelye időközben megváltozott, és nincs jelenleg akut panasza, akkor bizonyos szabályok mentén lehetősége van átjelentkezni a lakhely szerinti -területileg illetékes- háziorvoshoz is. Erről bővebben kérjük érdeklődjön jelenlegi, vagy leendő háziorvosánál.

Háziorvosi ügyelet

Az ellátás igénybe vehető minden hétköznap délután: 15:00 órától, reggel 07:00 óráig

Szombat, vasárnap és ünnepnapokon: 0-24 óráig

Helyszín: 400 Ágyas Klinika, Pécs, Ifjúság útja 13. (megtalálható a mínusz 1. emeleten az üveglift mögött)

Előzetes időpont foglalása nem szükséges.

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!