A Demonstrátori Diákkör őszi közgyűlése

2021. december 10.

A Demonstrátori Diákkör szokásos őszi közgyűlését november 10-én rendezték a dékáni tanácsteremben, személyes jelenlét mellett, a járványügyi szabályok betartásával.

A közgyűlésen dr. Tamás Andrea, DDK-elnök köszöntőjét követően dr. Czopf László oktatási dékánhelyettes, a ’Demonstrátori munka 1-8.’ tárgyak felelőse tartott összefoglalót a kurzus aktualitásairól, követelményeiről.

A Demonstrátori Diákkör 2015-ös megalakulása óta 604 hallgató csatlakozott már a szervezethez. Az utóbbi években szemeszterenként több mint százan demonstrátorkodtak az egyes intézetekben és klinikákon, évről-évre új intézetek is bekapcsolódnak a demonstrátorok foglalkoztatásába. Az idei szemeszterben a regisztrált hallgatók száma már a 200-at is átlépte mindössze egyetlen félév alatt.

Dr. Sebők Judit klinikai főorvos és dr. Molnár Gergő egyetemi docens, a II. számú Belgyógyászati Klinika munkatársai a második alkalommal meghirdetett, klinikai demonstrátorokat képző kurzuson szerzett tapasztalataikról tartottak előadást, valamint a belgyógyászati propedeutika oktatásban a demonstrátorok szerepéről a járványhelyzet idején.

A demonstrátorok munkája a hibrid oktatásra való átállás miatt az előző és a jelenlegi szemeszterben is jelentősen átalakult. Számos új kezdeményezést hívtak életre mentoraikkal, ilyen például az első alkalommal megrendezett ’Bridge the gap’ klinikai készségfejlesztő workshop, amiről Fekete Krisztina, a workshop egyik szervező demonstrátora tartott prezentációt. Előadást hallhattak az inSIMU interaktív betegszimulációs program által kínált lehetőségekről is, és módjuk volt működés közben ki is próbálni a szoftvert dr. Hild Gabriellának, a Nyelvi Intézet adjunktusának a vezetésével.

A közgyűlés szervezésében és technikai hátterének lebonyolításában dr. Filipánits Kristóf, a DDK titkára segített.

Részletek az ÁOK honlapján találhatók:

Demonstrátori Diákkör (DDK).