Goethe Intézet nyelvvizsga lehetősége

2022. január 3.

A Goethe Intézet komplex nemzetközi bizonyítványa mostantól egyenértékű a magyarországi államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítványokkal.

Az 563/2021. (X. 1.) kormányrendelet hatályba lépésének eredményeként 2021. október 2-tól a Goethe Intézet B1, B2, C1, valamint a B1, B2 junior nyelvvizsga bizonyítványai egyenértékű státuszt kapnak a magyarországi államilag elismert, akkreditált nyelvvizsgákkal.

Mostantól a sikeres vizsgát követően a vizsgázó 3 héten belül megkaphatja az államilag elismert nyelvvizsgával egyenértékű bizonyítványát, nem kell 6 hetet várni a dokumentumra.

Felsőoktatási felvételi és diploma:

A 2021 októbere után szerzett Goethe nyelvvizsga-bizonyítvány felhasználható lesz az egyetemi felvételi eljárásokhoz, illetve minden magyarországi diploma megszerzéséhez.

Eddig a magyarországi felsőoktatási tanulmányok felvételi eljárása során vizsgázóink a Goethe Intézet nemzetközi bizonyítványával együtt magyar nyelvvizsga-bizonyítványt is kaptak, s a két okmány együtt volt érvényes. Októbertől azonban azok a jelentkezők, akik sikeres Goethe-vizsgát tesznek bárhol a világban, már olyan bizonyítványt vehetnek kézhez, amelyet Magyarországon az államilag akkreditált vizsgabizonyítványokhoz hasonlóan elfogadnak (alap-, közép- és felsőfoknak megfelelően).

Egyúttal a Goethe Intézet 2021. október 2-tól már nem része a magyar kormány fiatal felnőtteknek szóló szociális programjának, amely lehetővé tette az első ingyenes nyelvvizsgát. Ezért ezt követően nem lesz lehetőség arra, hogy a Magyar Államkincstártól visszaigényeljék a vizsgadíjat a sikeres Goethe-vizsgát tett jelentkezők.

További információk a budapesti Goethe Intézet honlapján:

goethe.de

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!