Személyre szabható menürendszerrel újított a pécsi orvoskar szakmai díjas weboldala

2022. március 10.

"Saját menü” néven szabadon, az egyéni felhasználói igények szerint egyedileg alakítható menürendszert fejlesztettek a pécsi orvoskar Év Honlapja-díjas weboldalához. Az új szolgáltatáscsomag lehetővé teszi, hogy minden felhasználó saját tartalomelérési igénye szerint formálja állíthatja be a kari honlapot, szinte számtalan konfigurációs lehetőségből válogatva. Az újítás használatához egy tutorial videó is készült.

A PTE Általános Orvostudományi Karának új, évente közel egymillió látogatót fogadó weblapja 2021-ben készült el, fejlesztését egy közel 15 fős szakmai stáb végezte több mint 3000 munkaórán keresztül, de a munkának a Marketing és Kommunikációs Osztály minden munkatársa részese volt. A 2021 év végén oktatás kategóriában Év Honlapja-díjat nyert weboldalt azonban a visszajelzések és a felmerülő igények mentén folyamatosan alakítják. A visszacsatolások tükrében a testreszabhatóságra és a belső szolgáltatások elérhetőségének javítására mutatkozott kiemelt igény.

- Egy olyan összetett weboldal esetén, mint amilyen a hozzávetőleg 200 mikrosite-ból összeálló orvoskari honlap, ez jelenős kihívás. Úgy kell ugyanis a belső, azaz intranetes funkcionális működésünket jobban előtérbe helyezni, hogy közben a kifelé irányuló, szélesebb publikumot célzó tájékoztatás, mely elengedhetetlen az orvoskar megítélése, köztudatba emelése, valamint toborzási céljai kapcsán, semmilyen szempontból ne csorbuljon – fejtette ki Fekete László, a PTE ÁOK Marketing és Kommunikációs Osztály Digitális Marketing Iroda irodavezetője. Mindezeket szem előtt tartván sikerült egy olyan megoldást találni, mely maradéktalanul eleget tesz a fentieknek.

- A „Saját menü” címen futó fejlesztésünk a kari felhasználók új szolgáltatási csomagja, amellyel minden felhasználó saját tartalomelérési igénye szerint állíthatja be a kari honlapot, több ezer lehetőségből válogatva. Miután EHA-kódunkkal beléptünk a honlapra, a fejlécben megjelenik egy korábban nem látható menüsor, a „Saját menü”. Ennek a jobb oldalán található „Beállítások” menüpont alatt szabadon kiválaszthatjuk, hogy milyen tartalmakat szeretnénk egyetlen kattintással elérni, sőt, ezek megjelenési sorrendjét is konfigurálhatjuk – emelte ki Fekete László.

A „Saját menü” funkció öt szabadon választott menüpontot, továbbá a PTE központi telefonkönyvének gyors elérését és a kezdőoldal beállítását teszi lehetővé. Mindezt el is menti a rendszer, és egészen addig így látjuk az oldalt, míg EHA-kódunkkal bejelentkezve használjuk a honlapot.

A kari honlap kezdőoldalát is tudjuk alakítani az egyes menüpontoknál található „csillag” gombra kattintva. Ezt követően az aok.pte.hu nyitólapja az általunk megadott struktúrával töltődik be, a hivatalos kari nyitóoldalt pedig az „ÁOK kezdőlap” menüponttal érhetjük el a továbbiakban. A személyre szabott verzió csak a saját gépünkön, illetve eszközeinken, EHA-kódos bejelentkezést követően érhető, akik bejelentkezés nélkül nézik az oldalt, azok nem fognak látni eltérést.

A Digitális Marketing Iroda az új funkcióval és honlap egészével kapcsolatos véleményeket és észrevételeket továbbra is várja az aok.pte.hu/hu/feedback linken.

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!