Indonéz kiválósági program hallgatói érkeztek a PTE-re

2022. szeptember 22.

Még nagyobb számú ösztöndíjas indonéz hallgató tölti az őszi szemesztert a Pécsi Tudományegyetemen, mint tavaly: 27 indonéz egyetem 66 hallgatója érkezett annak köszönhetően, hogy a PTE immár két indonéz kormányzati ösztöndíjprogramban is elnyerte a részvételt – írja az univpecs.com. Őket köszöntötték szeptember 21-én a dr. Halasy-Nagy József Aulában.

Mint dr. Tarrósy István, a Nemzetközi Igazgatóság vezetője elmondta, a PTE második alkalommal került be az indonéz kormány által 2021-ben elindított, Indonesian International Student Mobility Awards (IISMA) kiválósági ösztöndíjprogramba, amire a világ minden részéről 240 egyetem pályázott, és közülük csak 73-at választottak fogadóintézményként. A program keretében a tavalyi 41 hallgató után idén már 46 IISMA ösztöndíjas hallgató tölti az őszi szemesztert a Pécsi Tudományegyetemen.

„A nemzetköziesítés az egyetem fontos feladata, ezért az utóbbi évtizedekben megsokszoroztuk nemzetközi hallgatóink számát, akik ma már több, mint 100 országból érkeznek tanulni a PTE-re”

– emelte ki dr. Betlehem József stratégiai és kapcsolati rektorhelyettes.

Idén 1000, jövőre pedig már 5000 hallgató számára biztosít az indonéz kormány ösztöndíjat ahhoz, hogy egy szemesztert olyan egyetemeken tölthessenek, amelyek a nemzetközi felsőoktatási rangsorokban előkelő helyet foglalnak el.

A kurzusokat négy kar biztosítja az IISMA kiválósági ösztöndíjas hallgatók számára:

Az indonéz hallgatói csoportok vezetői izgalmas előadással készültek, ahol röviden bemutatták a hazájukat, amely több mint 18100 szigetből áll, és ahol mintegy 300 különböző etnikai csoport él.

Forrás:

univpecs.com

Fotó:

Csortos Szabolcs/UnivPécs

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!