Fulbright Magyar-Amerikai Oktatási Csereprogram

2011. október 20.

Tisztelt Érdeklődők!

A Fulbright Magyar-Amerikai Oktatási Csereprogram egyrészt magyar állampolgárok számára kínál ösztöndíj lehetőségeket az Amerikai Egyesült Államokba, másrészt a program keretében amerikai szakemberek kaphatnak Magyarországra szóló ösztöndíjat. Így a magyar intézmények amerikai vendégtanárokat, kutatókat és PhD diákokat fogadhatnak. E nagy múltú program szigorú elbírálási folyamatának köszönhetően a kiválasztott résztvevők képzettsége, tudása és szakértelme kiemelkedő. Az amerikai ösztöndíjasokat nemcsak az oktatásba illetve kutatásba lehet bevonni, hanem legtöbbjük szívesen részt vesz a fogadóintézmény intézményi vagy oktatási reformjában, illetve bármilyen más szakmai tevékenységben.
Az oktatói ösztöndíjak hossza egy vagy két félév, a kutatói ösztöndíjak pedig 3-9 hónapra szólnak.
Alapvető  célkitűzésünk, hogy a Fulbright program minél szélesebb körben járuljon hozzá a magyar tudományos élet fejlődéséhez, és ily módon segítse a Magyarországon folyó kutatásokat és a magyar felsőoktatást.

Kérem, látogasson el weboldalunkra (www. fulbright.hu/hosth.htm) , töltse le a kérdőívet és az igényfelmérőt, ezeket 2011. november 4-ig kérjük visszaküldeni a Fulbright Bizottságnak a sas@fulbright.hu címre.

Tisztelettel:

Dr. Brückner Huba
ügyvezető igazgató

 

 

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!