A közeljövő húzóágazata számára fejlesztett tananyagot a pécsi és a debreceni orvoskar

2011. november 21.

A közeljövő húzóágazata számára fejlesztett tananyagot a pécsi és a debreceni orvoskar

Több éves együttműködés zárult le sikeresen november 12-én a Pécsi Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem között, miután elkészült a két egyetem orvosi karának összefogása révén a magyar orvosi biotechnológia képzést megalapozó tananyag. Az orvosi biotechnológia meghatározó szerepet játszik a jelen és közeljövő tudományos fejlődésében és kitörési pontot jelenthet Pécs gazdasága számára.

Az együttműködés eredményeként a két orvosképző intézmény javaslatot dolgozott ki a MAB részére a Biotechnológia Szak szakirányaival kapcsolatosan. Az Uniós támogatással megvalósult, TÁMOP-4.1.2, Az Orvosi Biotechnológiai Mesterképzés megfeleltetése az Európai Unió új társadalmi kihívásainak nevet viselő projekt során nyolc tantárgy angol és magyar nyelvű elektronikus tananyaga készült el, melyek ingyenesek hozzáférhetők lesznek az interneten a két egyetem honlapján (www.medbiotech.aok.pte.hu/tamop412, http://medbiotech.med.unideb.hu/) és a Tankönyvtár felületén is.

A Pécsett tartott projektzáró rendezvényen Dr. Miseta Attila, a PTE ÁOK dékánja és Dr. Pongrácz Judit, a PTE ÁOK orvosi biotechnológia MA szakjának vezetője fogadta a Debreceni Egyetem küldöttségét, többek között Dr. Csernoch Lászlót dékánját, a debreceni orvoskar tudományos-dékánhelyettesét, Dr. Tőzsér Józsefet és a DE OEC Stratégiai Igazgatóság stratégiai-igazgatóhelyettesét, Dr. Balatoni Ildikót. Pécsett 2010 óta folyik orvosi biotechnológusok képzése, egyre nagyobb érdeklődés mellett.

 

 

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!