Új módszer az embriók vizsgálatára

2012. december 4.

Több mint 750 millió forintot nyert európai uniós pályázaton egy magyar kutatócsapat, amely az embriók vizsgálatát megkönnyítő módszert fejleszt ki.
Komoly előrelépést jelenthet a lombikbébi program során a pécsi egyetemen indított új kutatás. A cél, hogy már embrionális állapotban szerezzenek információkat a magzat életképességéről, esetleges betegségeiről.

A beültetések szinte száz százalékban sikeresek, azonban az embrió életképessége sokszor bizonytalan. A kaposvári és pécsi szakemberekből álló csoport ezzel a kutatással számos információhoz juthat a megtermékenyítés után. Az eljárás újdonsága, hogy nem az embrióból, hanem a tápoldatból vesznek mintákat. Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora a Kossuth Rádió Krónika c. műsorában elmondta, a módszerrel vizsgálható, hogy az embriónak nincs-e valamilyen fejlődési rendellenessége, például Down-szidrómája.

A kutatócsapat a projektre több mint 755 millió forintot nyert európai uniós pályázaton. Két évig tart a laboratóriumi munka, amiben ötvenhét kutató vesz részt, ezt követően pedig a munka eredményét a mindennapi ellátásban is alkalmazhatják.

http://www.hirado.hu/Hirek/2012/11/30/13/Uj_modszert_dolgoznak_ki_Pecsen_az_embriok_vizsgalatara.aspx

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!