A PTE is pirosba öltözik

2013. február 14.

A PTE is pirosba öltözik!

 

A Pécsi Tudományegyetem is csatlakozik a Szemem Fénye Alapítvány Öltözz pirosba! közösségi, karitatív kampányához. Az oktatási intézmény vezetése és hallgatói önkormányzata támogatást nyújt a civil szervezet munkatársainak, a hallgatók és dolgozók elérésében.

Több izgalmas hallgatói kezdeményezés is indult a Dóri Ház fenntartására gyűjtő akció kapcsán. A megmozdulás alapkoncepciója idén is egyszerű: a résztvevők viseljenek egy piros ruhadarabot, vagy kiegészítőt, és töltsék el a napot együtt, jókedvűen, a piros szín és a jótékonykodás jegyében. Február 15-én egyenek piros ételeket, igyanak piros italokat, készítsenek ilyen színű műalkotásokat. Ezzel fejezzék ki szolidaritásukat a Szemem Fénye Alapítvány pártfogoltjai, a súlyosan beteg gyermekek felé. Majd adományozzanak kétszáz forintot: amivel a pécsi Dóri Ház – Magyarország első gyermekhospice házának – működését támogatják.

A Confabula, a PTE ÁOK hallgatói lapjának szerkesztői gárdája például a PTE ÁOK Hallgatói Önkormányzatának tagjaival, illetve az Angol-Német Hallgatói Önkormányzat (English-German Student Council) képviselőivel közösen öltözik pirosba, így fejezik ki szolidaritásukat a Dóri Ház kis betegei felé. Közös összejövetelüket február 15-én délután 16 órakor az egyetem Dr. Romhányi György Aulájában (Pécs, Szigeti út 12.) tartják. Mindemellett a Confabula az orvosi kar Hallgatói Önkormányzatával karöltve egy jótékonysági bulit szervez február 21-én a PTE ÁOK Aulájába, a ’70-es és ’80-as évek slágereivel és korszellemével. Az „Aula Party: Retró Confabuli” minden belépőjéből (amely 500 Forint az ÁOK hallgatói számára) 250 Forintot a Szemem Fénye Alapítványnak adományoznak a szervezők!

A PTE Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar is csatlakozik: Február 15-én piros ruhadarabban érkeznek a Boszorkány úti Campusra, és fejenként 200 forinttal támogatják a gyermekhospicet. A pénzt egy piros perselyben gyűjtik össze, majd utalják át a Szemem Fénye Alapítvány részére. Pénteken, délelőtt 10 órakor a Boszorkány úti aulában várják a pirosban érkező kollégákat, hallgatókat, hogy egy közös fotót készíthessenek.

Részvételüket jelezték a Szemem Fénye Alapítvány munkatársainál a PTE-BTK Mentálhigiéné és közösségi segítés szakirány első évfolyamos hallgatói és a PTE Szántó Kollégium lakói egyaránt. Korábban, a tavalyi Öltözz pirosba! kampány fotópályázatán a Szántó Kollégium Kollégiumi Bizottsága is elindult. Ők készítették el a legkreatívabb piros viseletet megörökítő fényképet. Akkor nyereményüket barátságosan megköszönték, majd a Dóri Ház lakóinak ajánlották fel.

2 504 690 forint gyűlt össze a kétszázforintos felajánlásokból a Szemem Fénye Alapítvány 2012-es Öltözz pirosba! akciója során. A február 17-én megtartott jótékonysági kampányhoz több mint 140 közösség csatlakozott. Huszonnégy cég munkahelyi csapata, negyvenegy oktatási intézmény öltözött pirosba. Több magánszemély, sportkör és kórházi osztály vett részt a karitatív megmozdulásban.

 

További információ:

Dobos Marianne
kommunikacio@szememfenye.hu
70/940-1052

 

 

 


Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!