Meghívó A régió felsőoktatásának jelene és jövője c. konferenciára

2013. április 23.

2013. május 6, PTE Dr. Halasy-Nagy József Aula

A Pécsi Tudományegyetem március 1-jén elmaradt „A régió felsőoktatásának jelene és jövője” című konferenciáját a téma súlyának megfelelően önálló konferenciaként rendezzük meg 2013. május 6-án hétfőn 11.00 órától.

A konferencia témája:

A konferencián elhangzó előadások a napjaink legégetőbb problémáival való szembenézést, a helyzet kritikus elemzését, valamint a felsőoktatás kitörési pontjait és a versenyképes, magas minőségű felsőoktatás feltételeinek elemzését veszik sorra a régió felsőoktatásának jelene és jövője tematika köré csoportosítva.

PTE Rektori Hivatal

A felsőoktatásért és tudománypolitikáért felelős helyettes államtitkár, a Dél-Dunántúli Régió három jelentős felsőoktatási intézményének rektora a gazdasági és politikai környezetet képviselő szakemberekkel együtt keresik a válaszokat és fogalmazzák meg javaslataikat előadásukban és az azt követő kerekasztal beszélgetés során. A közismert alulfinanszírozási nehézségek központba helyezése helyett a konferencia a társadalmi-gazdasági együttműködésre, a komplementer feladatelosztásokra, valamint a nemzetközi felsőoktatási piacon való aktív, kompetitív jelenlétre helyezi a hangsúlyt.

Részletes program »

  

  • Időpont: 2013. május 6. (hétfő) 11.00 óra
  • Helyszín: PTE Dr. Halasy-Nagy József Aula (Pécs. Rákóczi út 80.)

 

  • A rendezvény ingyenes, de a konferencián való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.
  • Regisztrálni legkésőbb 2013. április 30-ig lehet.
Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!