Rangos szakmai díjat kapott a PTE Klinikai Központja

2013. október 29.

„Kiváló Egyetem" elismerésben részesült a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központja (PTE KK) az egészségügyben nyújtott kiemelkedő teljesítményéért. Az első alkalommal megjelenő Figyelő Medicina TOP200 évkönyv átfogó szempontrendszer alapján értékelte az egyetemi klinikákat, és a legjobbnak a PTE bizonyult.

Valamennyi szempontból kiváló eredményt ért el a PTE KK az egész magyar egészségügyről áttekintést adó Figyelő Medicina TOP200 évkönyv által kiírt pályázaton, ami a szakmai zsűri megítélése szerint azt jelzi, hogy az intézmény az egészségügyi ellátás igen széles területein nyújt egyenletesen magas teljesítményt, és így az első a magyar egyetemi klinikák közül. Az első alkalommal a PTE KK által megkapott díjat a második egészségügyi miniszteri csúcstalálkozón adták át, ahol az egészségügyet a rendszerváltás óta vezető miniszterek és államtitkárok osztották meg véleményüket politikamentesen a magyar egészségügy problémáiról és eredményeiről.

A Figyelő hetilap egészségügyi konferenciái több mint egy évtizede a magyar egészségipar kiemelkedő fontosságú rendezvényei, 2013-ban pedig első alkalommal jelent meg a Figyelő Medicina TOP200 évkönyv, amely Magyarországon elsőként kíván áttekintést adni az egészségipari szereplők szakmai és gazdasági tevékenységéről. A magyar egészségügy és egészségipar szereplőit átfogóan bemutató, neves szakemberek által jegyzett évkönyv megjelenése kapcsán a szerkesztőség pályázatot írt ki, amelyen a kiemelkedő munkát nyújtó egészségügyi intézményeket keresték.

A pályázat négy kategóriában, átfogó értékelési szempontok (többek között kórházi ágyak száma, a kórház minőségbiztosítási rendszere, szakdolgozók és orvosok képesítése, diplomával rendelkező dolgozók száma, stb.) alapján került kiírásra, és a PTE Klinikai Központja minden területen kiemelkedő eredményt ért el.

A PTE KK az ország legnagyobb egészségügyi intézményei közé tartozik, 1557 aktív és 126 krónikus ágyon folyik egészségügyi ellátás, 28 klinikával és intézettel, közel háromezer munkatárssal. A zsűri kiemelte, hogy a progresszív egészségügyi ellátás csúcsintézményének számító Klinikai Központ rendkívül jól kiépített minőségbiztosítási rendszerrel rendelkezik.

A nagy szakmai elismerést jelentő díjat október 18-án Budapesten vette át Prof. Dr. Decsi Tamás, a PTE Klinikai Központjának főigazgatója Prof. Dr. Kovács Árpádtól, a Magyar Közgazdasági Társaság, illetve a Medicina TOP200 zsűri elnökétől és Nógrádi Tóth Erzsébettől, a Medicina TOP200 alapító főszerkesztőjétől. A díjátadó alkalmából Decsi Tamás elmondta, hogy a folyamatosan romló gazdálkodási feltételek mellett a betegellátás színvonalának megőrzése is nehéz feladat, és a legkisebb fejlesztések is hatalmas erőfeszítéseket kívánnak egy egészségügyi szolgáltató szervezet minden munkatársától. Hangsúlyozta, hogy az elismerés azt jelzi, hogy a PTE Klinikai Központ orvosainak, egészségügyi szakdolgozóinak és minden dolgozójának lelkiismeretes munkájának eredménye nemcsak saját meggyőződésükben tükröződik, hanem egy pontozásos értékelő rendszerben is megmutatkozik.

http://www.pte.hu/hirek/3181

 

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!