Meseszép… kampány mesekönyv-gyűjtő akciója

2013. november 4.

2013. november 5. 9.00-13.00, ÁOK Aula előtti folyosó

Meseszép… kampány

A 2013/2014-es tanévben Meseszép… címmel jótékonysági rendezvénysorozatot indítunk. A cél, hogy a nyolc hónapig tartó kampánnyal intézményünk közelebb hozza a családokat, és pozitívan befolyásolja a felnövekvő nemzedék lelki fejlődését.

Fontos számunkra, hogy ne csak megfelelő előképzettséggel, tudással rendelkező fiatalok érkezzenek hozzánk, hanem lelkileg kiegyensúlyozott, a társadalmi kihívásokra életigenlő válaszokat adó hallgatók.

A Médiaunió Alapítvány által 2011/2012-ben folytatott „Mesélj mindennap!”elnevezésű kampány nagy hatást gyakorolt a közvéleményre. Több ezer szülő ismerte fel a gyermekeikkel eltöltött idő értékét, és mélyedtek el a mesék varázslatos világában. Úgy gondoljuk azonban, hogy nem lehet elégszer hangsúlyozni ennek fontosságát, és a társadalom figyelmét újra és újra hasznos lehet felhívni rá. Ezen elgondolás mentén a Pécsi Tudományegyetem szeretné ezt a kampányt feléleszteni, elsősorban lokális szinten, a kuratórium támogatását élvezve.

Hisszük, hogy a Pécsi Tudományegyetem fő feladata az oktatási, kutatási és betegellátási alaptevékenységeken kívül minden olyan társadalmi szerepvállalás és tudatformálás, mely pozitívan befolyásolja az adott célcsoportot és mindazokat a tényezőket, melyek a jövőre vetítve kedvező hatásúak lehetnek, elsősorban a felnövekvő nemzedék számára.

A térségben az egyetem példaértékű, iránymutató, befolyásoló intézmény. Gyakorló általános és középiskoláinktól kezdve, jelenlegi és volt hallgatóinkon keresztül, aktív és nyugdíjas dolgozóinkig nagy tömeg számára közvetíthetjük a fontos társadalmi üzeneteket, jelen esetben azt, hogy gyermekeink lelki és érzelmi fejlődése rajtunk múlik.

 

Meseszép... kampány helyszínei:

A kampány üzenetét jótékonysági akciósorozat keretén belül több iskolában, óvodában tervezzük népszerűsíteni. A kb. 1 órás programok keretén belül a 2013. szeptember 19-én bemutatott Meseszép… táncest egy-egy jelenetét adják elő a PTE Táncegyüttes tagjai, majd az adott mesét egy PTE-hez kötődő közismert személyiség előadásában hallgathatják meg a gyerekek és szüleik. A rendezvényt egy rövid mesekoreográfia betanítása zárja, mely táncot 2014. április 29-én a jótékonysági rendezvénysorozat záró eseményén valamennyi általunk meglátogatott intézmény diákja közösen ad elő. Szintén ezen az eseményen adjuk át az összegyűjtött mesekönyveket.

 

Mesekönyv-gyűjtő akció: CSAK EGY KÖNYV, MERT A MESE SZÉP…

A 2013 szeptemberétől 2014 áprilisáig tartó rendezvénysorozat ideje alatt mesekönyv-gyűjtő akciót is hirdetünk. Új vagy akár használt, jó állapotú könyveket is örömmel fogadunk. Célunk, hogy minél több gyermekhez juthasson el a mesék varázslatos világa. A 8 hónap alatt összegyűjtött mesekönyvek átadására is a 2014. április 29-i zárórendezvényen kerül sor, valamennyi résztvevő iskola és óvoda számára.

Kérjük, az akcióhoz az ÁOK dolgozói és hallgatói is járuljanak hozzá, hogy minél több mesekönyv kerülhessen az iskolásokhoz és óvodásokhoz!

Dokumentum(ok)