Szentágothai Napok: másodszor a neves agykutató emlékére

2013. november 7.

Második alkalommal tisztelegtek Szentágothai János neves agykutatónk emléke előtt egy kétnapos konferenciával, melyen hazai és külföldi szakemberek tartottak tudományos és ipari kapcsolatokkal foglalkozó előadásokat.

Az esemény egyúttal a Magyar Tudomány Ünnepének pécsi nyitórendezvénye volt, ahol első alkalommal adták át a közelmúltban alapított Szentágothai Díjat és a junior Szentágothai Díjat.

Előbbit Dr. Jakab Ferenc a Kutatóközpont Virológiai kutatócsoportjának vezetője vehette át, a junior díjat pedig Dr. Bugyi Beáta a fiatal magyar kutatói társadalom egyik legtehetségesebb képviselője kapta.

A Szentágothai Nap keretében született egy együttműködési megállapodás is, mellyel a PTE és a Twentei Egyetem korábbi jó kapcsolatát igyekszik még szorosabbra fűzni, a nanotudományok és a nanotechnológia területén, segítve egymás kutatóinak és kutatásainak fejlődését. A mesterséges megtermékenyítés sikerességét befolyásoló tápoldat-markerek vizsgálatával kapcsolatos projektben már együttműködőként vesz vészt a hollandiai intézet.

www.pte.hu/hirek/3190

 

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!