Együttműködési megállapodást írt alá az Országos Rendőr Főkapitányság és a PTE ÁOK

2014. március 6.

Együttműködési megállapodást írt alá az Országos Rendőr Főkapitányság és a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara

Együttműködési megállapodást kötött 2014. március 5-én Papp Károly r.altábornagy, országos rendőr főkapitány és Prof. Dr. Miseta Attila egyetemi tanár, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar dékánja.

A megállapodás célja az orvoskar részvétele a rendőrség oktatási, kiképzési rendjében, valamint a kutatási, fejlesztési lehetőségek kölcsönös biztosítása és a gyakorlati tapasztalatok megosztása.

A munkában részt vevő PTE ÁOK Műveleti Medicina Tanszék önálló szerveződésű  Honvéd, katasztrófa és  rendvédelem orvostani tanszéki csoportja  az alapszakmák tudásanyagára és rutinjára építve, határterületi és a külön-külön, egyediségében nehezen értelmezhető specifikumok oktatására, kutatására és fejlesztésére koncentrál.

A hazai és nemzetközi viszonylatban, orvostudományi egyetemi kezdeményezésben még nem volt példa hasonló megállapodásra, mely csakis az egyes részterületek szakértőinek együttműködésével  lehetséges.

 

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!