Pécsiekkel edz a világ legjobb orvos futója

2014. július 3.

Egy három gyermekes anyuka képviselte a pécsieket Ausztriában a World Medical and Health Games, azaz az orvosoknak és egészségügyi dolgozóknak szervezett megmérettetésen. Bíróné dr. Molnár Valéria Wels-ben abszolút női első helyezést ért el a félmaratoni távon, azaz 21 km-en.

Hobbifutóból a világ legjobbjai között Bíróné dr. Molnár Valéria. A háromgyermekes anyuka Pécsett járt egyetemre és a mai napig pécsiekkel edz.

- Áprilisban találtam rá egy nagyon barátságos és összeszokott csapatra itt Pécsett, akikhez azonnal csatlakoztam. A világversenyen már a Fittbike SE tagjaként indultam Ausztriában – meséli boldogan Vali.

Vali_futo2 (1)

A World Medical and Health Games eelnevezésű rendezvényen több mint harmincegy nemzet ezerkétszáz résztvevője összesen húszféle sportágban állt rajthoz.

Valéria a félmaratoni távon 1:31:22 -es idővel abszolút női első helyezést ért el és két nap múlva mezei futás 10 km-es távján korosztályában szintén világbajnoki aranyérmet szerzett.

A versenyen 1980 óta több mint 70 ország 100.000 sportolója fordult meg. A világbajnokság célja, hogy nemcsak az orvosokat, hanem az egészségügyi dolgozókat is mozgásra, versenyzésre bírja.

http://www.pecsma.hu/sport/248290/

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!