Pályázati felhívás "Átütő művészeti, sport és tudományos tehetségek részére"

2014. szeptember 22.

A Pécsi Tudományegyetem Rektori Hivatalának Tehetséggondozási Csoportja mint az egyetem Központi Regionális Tehetségpontja ösztöndíjpályázatot hirdet az egyetem karain tanuló átütő művészeti, sport és tudományos tehetségek részére.

A pályázat célja: a kiemelkedő művészeti, sport és tudományos tevékenységek elismerése és a tehetségek szerepvállalásának fokozása.

Az ösztöndíjat és a vele járó tehetségköveti megbízást pályázat útján ítélik oda, és olyan kiemelkedő teljesítményt elért hallgatók kaphatják, akik:

  • kiemelkedő művészeti, tudományos vagy sporttevékenységük révén hazai, valamint nemzetközi megmérettetéseken öregbítették Egyetemünk hírnevét;
  • a tehetségköveti szerepvállalással képviselik, hangsúlyozzák az egyetemi tehetséggondozás fontosságát;
  • tehetséggondozásról szóló honlapunkon, kiadványainkban, rendezvényeinken kiemelkedő példájukon, nyilatkozataikon, fényképükön keresztül népszerűsítik a tehetségügyet.

Vállalják, hogy

  • nyilatkozataikkal erősítik Egyetemünk imázsát;
  • tehetségkövetként képviselik, hogy a Pécsi Tudományegyetemen a tehetségsegítés közös ügy, és hangsúlyozzák a tehetségek szerepvállalásának fontosságát;
  • népszerűsítik a PTE középiskolásoknak szóló SZINAPSZIS hallgatómentor programját, és kiemelkedő példájukon keresztül, karakteres, meghatározó személyiségükkel segítik a középiskolás tehetségek Pécsi Tudományegyetemre vonzását, valamint korai bekapcsolását az egyetemi tehetséggondozásba;
  • TEHETSÉGNAPON, MENTORNAPON és más, tehetséggel kapcsolatos rendezvényeken szerepet vállalnak.

A PTE korábbi átütő tehetségeinek tehetségköveti címe megmarad, azt nyilatkozataikban használhatják, de jelen pályázaton már nem indulhatnak.

A Pécsi Tudományegyetem átütő tehetségei számára létrehozott ösztöndíj a 2014/15-ös tanévre szól. Az ösztöndíjat havi 30.000 Ft juttatással 10 hallgató számára biztosítjuk.

A pályázat benyújtásának feltételei:

Pályázati űrlap itt letölthető.

Tehetségköveti szándéknyilatkozat itt letölthető.

A pályamunkákat a Pécsi Tudományegyetem Rektori Hivatalának Tehetséggondozási Csoportjához kell eljuttatni postai úton vagy személyesen. A pályaműveket a Tehetséggondozási Csoport és a Marketing Osztály munkatársaiból álló bizottság bírálja el. A határidőn túl benyújtott vagy formailag hibás pályázatok nem kerülnek elbírálásra. A bizottság döntésével szemben fellebbezésnek helye nincs.

A pályázatok beérkezési határideje: 2014. október 6. hétfő 16:00 óra


Kapcsolattartó:

Dr. Gönczi Andrea

PTE Rektori Hivatal

Tehetséggondozási Csoport

7622 Pécs, Vasvári Pál u. 4.

Tel:+36 72 501-500/12248

E-mail: gonczi.andrea@pte.hu

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!