„Hármasság” - Simán Benedek kiállítása a Nádor Galériában

2014. október 28.

2014. október 16-tól tekinthető meg Dr. Simán Benedek pécsi fogorvos egyedülálló művészeti kiállítása a pécsi Nádor Szállóban kialakított galériában.

Simán Benedek munkáival korábban is találkozhatott már a közönség, igaz, elsősorban az Orvoskar művészet iránt érdeklődő munkatársai. A korábban fotósként is tevékenykedő Benedek a kar ismert diáklapjának, a Confabulának is dolgozott. Művészeti alkotásait először 2013-ban az I. Környey Általános Orvostanhallgatói Szaknapokon tekinthettük meg az ÁOK Kari Tanácstermében rendezett tárlaton. Fotós múltja a festményeiben is visszaköszön: e két művészeti ágat gyakran kombinálja alkotásaiban, a képeit olykor ténylegesen beleépítve festményeibe. Az idei Orvoskari határidőnaplóban szintén az ő keze munkáját dicsérő képek jelennek meg, amelyeket Weöres Sándor versei tesznek különleges kompozícióvá. Simán Benedek jelenleg a Fogászati klinikán dolgozik PhD hallgatóként.

A tavalyi év egyik nagyszabású elhatározása, hogy a pécsi Művészeti Kar és az Általános Orvostudományi Kar él a város és az üzemeltető kínálta lehetőséggel, és a jelenleg használaton kívüli Nádor Szállóban színvonalas művészeti programokat, kiállításokat valósít meg. Az Art&Med” fantázianéven indult kezdeményezés második állomása Dr. Simán Benedek október 16-tól megtekinthető festménytárlata. A Hármasság” című kiállítást Dr. Miseta Attila, az Orvoskar dékánja és Lengyel Péter, a Művészeti Kar dékánhelyettese nyitotta meg, de a megnyitó fényét Járai Márk, országszerte egyre ismertebb, szintén pécsi orvostanhallgató akusztikus énekes gitárprodukciója tette még különlegesebbé.

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!