III. Szentágothai Napok

2014. november 10.

A hagyományokhoz híven a Pécsi Tudományegyetem idén is megrendezte a III. Szentágothai Napokat

 

A III. Szentágothai Napokon az idei évben is színvonalas előadásokat hallgathattak meg a tudományok iránt érdeklődők. Az ünnepélyes megnyitót követően Dr. Jakab Zsuzsanna, a WHO Európai Regionális igazgatója tartott előadást a WHO európai régióban elért eredményeiről, feladatairól és kihívásairól. Ezt követően Prof. Dr. Balla György, a Debreceni Egyetem Gyermekklinikájának igazgatója, a Szentágothai János Kutatóközpont Nemzetközi Tudományos Tanácsadó Testület új tagja „Hemproteinek szerepe az érbetegségek patogenezisében” címmel tartott előadást.

Idén is átadták a tavalyi évben először odaítélt Szentágothai és Junior Szentágothai Díjakat. 2014-ben a Szentágothai Díjat Prof. Dr. Melegh Béla, a PTE Általános Orvostudományi Karának egyetemi tanára, a Humángenetikai és farmakogenomikai kutatócsoport vezetője vehette át. A Junior Szentágothai Díjat idén Dr. Takács Attilának, a PTE Természettudományi Karának tudományos munkatársának, a Zöldkémiai kutatócsoport tagjának ítélték oda. Mindketten kiemelkedő tudományos munkájukkal érdemelték ki a megtisztelő elismerést a Szentágothai János Kutatóközpont Tudományos Tanácsától.

A III. Szentágothai Napokon ezúttal is részt vettek a Nemzetközi Tudományos Tanácsadó Testület és az Ipari Tudományos Tanácsadó Testület tagjai. Egyúttal a rendezvény keretein belül a Kutatócsoportok teljesítették beszámolási kötelezettségüket, és bemutatták az elmúlt egy évben elért tudományos és kutatási eredményeiket.

A III. Szentágothai Napok során létrejött Nemzetközi Tudományos Tanácsadó Testületi ülés és Ipari Tanácsadó Testületi ülés a TÁMOP-4.2.2.A-11/1/KONV-2012-0053 sz. projektek támogatásával jöhetett létre.

Dokumentum(ok)

  • pte_sajtokozlemeny_Szentagothai_Napok_141110.doc

    .doc

    download
Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!