Rengeteg külföldi egyetemista lesz Pécsen

2014. december 13.

pecsma.hu - 2014-12-12

Januárban újabb 220 külföldi diák érkezik Pécsre – közölte a Pécsi Tudományegyetem rektorhelyettese, Zeller Gyula az intézmény adventi sajtószalonján. Az esemény keretében átadták az idei Pécsi Felsőoktatásért Sajtódíjat is.

Az immár hagyományos év végi, kötetlen hangulatú rendezvényen beszámoltak a PTE idei díjazottjairól, a legfontosabb fejlesztésekről. Zeller Gyula rektorhelyettes elmondta, az idei évben az objektív, független rangsorok szerint is megerősítette pozícióját az élmezőnyben a PTE, az oktatói kiválóságot tekintve pedig a második lett az universitas.

Ráadásul mintegy ötszázzal több külföldi hallgató van Pécsen, mint tavaly ilyenkor volt.

- Minden esély megvan rá, hogy ez a szám tovább emelkedjen, hogy akár 3000 külföldi hallgatója legyen a PTE-nek, hiszen tavasztól 220 jordániai diák lesz az egyetem tanulója. Ez nemcsak az intézmény nemzetközi elismertségét jelenti, hanem a Pécs gazdaságára is pozitív hatással van. Persze arra figyelnünk kell, hogy a létszámbővülés ne menjen az oktatás minőségének rovására – mondta az egyetem kommunikációért felelős rektorhelyettese, aki megköszönte a sajtó idei munkáját is.

Ezt követően adták át az idei sajtódíjat, amelyet a pécsi egyetem szenátusa 2000 óta minden esztendőben odaítél.

Idén Németh Krisztina, az MTVA baranyai tudósítója vehette át az elismerést. A döntést egyhangúlag szavazta meg a testület, a riporter pedig az operatőröknek, kollégáknak is megköszönte a munkát, hiszen nélkülük nem készülhetnének el a tudósítások.

http://www.pecsma.hu/uncategorized/rengeteg-kulfoldi-egyetemista-lesz-pecsen/