Összefogásból született meg a kiállítótér

2015. február 16.

Új Dunántúli Napló - 2015-02-16 - 14. oldal


Pécs egyik legpatinásabb épületét élesztették újra a művészet jegyében

A fiatal képzőművészek és a közönség találkozását szolgálja a Pécs egyik legpatinásabb épületét új életre keltő Nádor Galéria, amely a Művészeti Kar és az Általános Orvostudomány Kar összefogásának eredményeként jött létre. Az egyetemi közegen kívül is egyre népszerűbb galéria állandó kiállítások és művészeti rendezvények színhelye.
Pécs egyik emblematikus épületét sikerült megmenteni két kari összefogással, hiszen a Nádor szálló évszázadokon keresztül a város legelőkelőbb szállodájának és a társasági élet középpontjának számított, ám a rendszerváltás után bezárta kapuit. Több sikertelen próbálkozás után az épület most Nádor Galéria Art & Med Kulturális Központként éledt újjá, és ebben a minőségében elsődleges célja, hogy teret adjon a fiatal művészeknek, és egyben közösségi térként is szolgáljon.
A nem csak egyetemisták számára nyitott galériában élénk művészeti élet zajlik; február 26-án a Művészeti Kar egykori festőművész professzoráról, Tolvaj Ernőről elnevezett kiállítás nyílik meg hallgatók munkáiból, majd májusban az Amadeus-pályázat kiállítása kerül megrendezésre.

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!