Hogyan dolgoznak az agysebészek?

2015. április 22.

somogytv.hu - 2015-04-21


Hogyan dolgoznak az agysebészek? Mi történik az agyrázkódás során és milyen kutatások zajlanak ezen a területen? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphattak az érdeklődők Balatonlellén dr. Büki András előadásán. A somogyi származású idegsebész számos európai szintű vezető projektben vesz részt, amelyek célja, hogy az enyhe koponyasérülések élettani hatásait vizsgálja.

Kaposváron született, iskoláit Balatonlellén és Siófokon végezte el. Ma már a Pécsi Tudományegyetem Idegsebészeti Klinikájának igazgatója és a Nemzetközi Neurotrauma Társaság elnöke. Ő Büki András, aki nemrég a balatonlellei művelődési ház vendége volt. A professzor Agysebészet - misztikum és valóság címmel tartott előadást az érdeklődőknek. Ritka alkalom volt ez, hiszen mint mondja az idegsebészeket övező előítéletek miatt nem igazán szeret nyilvánosan szerepelni, ám Balatonlellének nem mondott nemet.
- Nekünk idegsebészeknek van egyfajta, szóval egy misztikus köd lengi körül ezt a dolgot, hogy emberek agyába benézhetünk, és foglalkozhatunk vele, amivel egyfajta visszaélés az, hogy egyfajta közönség roadshow-k ra menjen az ember. Nem, engem borzasztóan megtisztel az, hogy szülőfalum, illetve most már mondhatom hogy a szülővárosom ide hívott engem és úgy gondolom ez óriási öröm és ezért vagyok itt.

A professzor egy nagy, európai szintű kutatási programnak is a társvezetője, erről is beszélt az előadáson.

http://www.somogytv.hu/cikkek/107628

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!