PTE Sajtóközlemény: Tovább javul a tudományos képzés műhelyeinek támogatása a PTE-n

2015. május 26.

A Pécsi Tudományegyetemnek alapvető célja, hogy a tehetséges, kutatásba bevonható hallgatók a képzésük elejétől kezdve kiemelt szerepet kapjanak. Áprilisban indult és november végéig tart az a közel 300 millió forint európai uniós támogatással járó pályázat, mely ebben a folyamatban hivatott segíteni az egyetemet.

A PTE hallgatóinak tehetségkibontakoztatását folyamatosan támogatják a tehetséggondozás tradicionális közösségi alapintézményei, a Tudományos Diákkörök, a Szakkollégiumok és a Doktori Iskolák. Ez a gazdag tradíció, erős szakmai és tudományos háttér a változó képzési rendszerben is biztosítja a tehetségek kiválasztását, fejlesztését.

Az egymásra épülő, egymással szorosan együttműködő tehetséggondozási műhelyek lehetővé teszik, hogy az ígéretes hallgatók korán bekapcsolódjanak a tehetséggondozási rendszerbe még az alapképzés során, és minél nagyobb arányban jelentkezzenek diplomájuk megszerzése után a doktori képzésbe. Így egy jól felépített kutatói életpályamodell segítségével a minőségi utánpótlás-nevelés biztosítottá válik. Ebbe a folyamatba természetesen fontos bevonni azokat az oktatókat, kutatókat, akik aktívan rész vesznek az utánpótlás nevelésében, és a kutatói utánpótlás biztosításában. 

 

Projekt alapadatai:

Projekt megvalósítási időszaka: 2015. 04.01. – 2015. 11.30.

Támogatás összege: 299 310 900 HUF

Projekt szakmai vezetője: Prof. Dr. Kovács L. Gábor

Projekt azonosítószáma: TÁMOP-4.2.2.B-15/KONV-2015-0011

 

További információ:
Nagy Eszter
projektmenedzser
nagy.eszter2@pte.hu
72/501-500/12750

Dokumentum(ok)

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!