Mesedoktorok a gyerekeknél

2015. június 29.


Új Dunántúli Napló - 2015-06-26 - 4. oldal

Napszúrás, sérülés (főleg a játszótereken, strandokon szerzett zúzódások, törések), illetve ételmérgezés, fertőzés miatt gyakran kerülnek nyáron kórházba a gyerekek. Hogy a bent töltött időt megkönnyítsék számukra, a K&H gyógyvarázs mesedoktorai vidám történetekkel szórakoztatják őket. A Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikája, a Dóri Ház és a szigetvári kórház másfél éve csatlakozott a programhoz, amelynek köszönhetően Pécsett eddig 700, Szigetváron pedig 45 lelkes önkéntes látogatott el a gyermekosztályra, hogy meséket olvassanak el, adjanak elő a kis betegeknek. A mesélők nemcsak a gyerekeket vidítják fel, de egy kis szabadidőt is biztosítanak az örökös "szolgálatban" lévő szülőknek és a kórházi szakápolóknak is.
A Pécsi Tudományegyetemre hetente háromszor, a Dóri Házba minden hétköznap, míg a Szigetvári Kórházba heti egyszer látogathatnak el a mesedoktorok.
Aki úgy érzi, szívesen csatlakozna a csapathoz, ne habozzon. Mesedoktornak ugyanis bárki jelentkezhet, aki kedvet érez hozzá, hogy jobbá tegye egy beteg kisgyerek napját. Csak regisztrálnia kell a khgyogyvarazs.hu oldalon, és már ki is választhatja a számára legmegfelelőbb kórházat és időpontot.

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!