Állami kitüntetést kapott Prof. Dr. Dóczi Tamás

2015. augusztus 24.

Állami kitüntetéseket és szakmai díjakat adott át Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere augusztus 20-án, az állami ünnepünk alkalmából.

Kimagasló szakmai munkája elismeréseként a Magyar Érdemrend Középkeresztje polgári tagozat kitüntetésben részesült Dóczi Tamás Péter, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, a Pécsi Tudományegyetem Idegsebészeti Klinika egyetemi tanára.

Az eseményen Balog Zoltán elmondta: Szent István nagyszerű reálpolitikus volt, aki felismerte a pillanat parancsát és megtalálta azt az utat, ami a magyarság számára nemcsak a megmaradást, hanem a felemelkedést jelentette. Mindez kevés lett volna a maradandóhoz, ha nem lett volna meg benne a személyes elköteleződés, a személyes döntés a keresztény hit és saját életének szolgálatba állítása mellett. Ez a személyes többlet jellemzi a kitüntetetteket, akik elkötelezetten, bátran és rendkívüli erőkifejtéssel szolgálják a magyar nemzetet – tette hozzá.

http://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/hirek/allami-kitunteteseket-es-szakmai-dijakat-adott-at-balog-zoltan-2015-08-19

Az elismeréshez szívből gratulál az Általános Orvostudományi Kar vezetősége.