Hosszú távú együttműködést kötött a komlói gimnáziummal a PTE Általános Orvostudományi Kara

2015. december 15.

pecsinapilap.hu - 2015-12-09 

Hosszú távú együttműködést kötött a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara a régió gimnáziumaival – köztük a Nagy László Gimnáziummal – a cél a tehetséggondozás, valamint a diákok Pécs felé orientálása és megtartása a régióban.

A Kar felkészült és tehetséges diákokat, a gimnáziumok pedig a természettudományos oktatás fejlesztését és az orvoskarral közös, diákoknak szóló programokat remélhetnek a megállapodástól. Bár a pécsi orvoskar nem szűkölködik felvételizőkben, a felkészült diákokból álló biztos utánpótlás azonban óriási értéket képvisel a Kar számára is.

A gimnáziumok a természettudományos képzésükben kaphatnak többlettámogatást, emellett pedig a diákoknak lehetőségük lesz az egyetemi pálya megismerésére. Az elképzelés szerint a diákokat még a középiskolában kell megfogni, hogy feltámadjon bennük az érdeklődés a természettudományok iránt, emellett minden érintettnek előnyös, ha a diákok felkészülten érkeznek meg a felsőoktatási intézményekbe. A programnak ezért alapeleme a tehetséggondozás, amelyhez olyan, az Orvoskar által szervezett programok választéka járul, mint az előkészítő táborokon, nyári táborokon, rendhagyó módon érdekessé tett tanórákon (fizika, biológia, kémia), egészségnapokon való részvétel. A diákok emellett bekapcsolódhatnak már eddig is sikerrel futó egyetemi programokba, mint például a „Teddy Maci Kórház”, vagy különféle egészségügyi prevenciós rendezvények, de nyitott órák keretében bepillanthatnak az egyetemi élet kulisszái mögé, részt vehetnek majd intézet- és klinikalátogatásokon, valamint szakmai vetélkedőkön is.

Ezúttal nyolc, a Pécsi Tudományegyetem vonzáskörzetébe tartozó (Pécs, Komló, Mohács, Siklós, Szekszárd és Dunaújváros) patinás gimnázium képviselője részvételével tartottak intézmények közötti találkozót a PTE ÁOK szervezésében november 12-én. A találkozó zárásaként a Kar együttműködési megállapodást kötött a Janus Pannonius Gimnáziummal, a Leőwey Klára Gimnáziummal, a PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnáziumával (Pécs), a Nagy László Gimnáziummal (Komló), a Kisfaludy Károly Gimnáziummal (Mohács), a Táncsics Mihály Gimnáziummal (Siklós), a Garay János Gimnáziummal (Szekszárd) és a Széchenyi István Gimnáziummal (Dunaújváros). Az együttműködés kiterjesztése kézenfekvő volt a régió hasonló intézményei felé, de a tervek ennél is távolabbra mutatnak.

http://www.pecsinapilap.hu/cikk/Hosszu_tavu_egyuttmukodest_kotott_a_komloi_gimnaziummal_a_PTE_Altalanos_Orvostudomanyi_Kara/195893

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!