Alzheimer Világkonferencia Budapesten

2016. április 27.

mixonline.hu - 2016-04-26

A Feledékeny Emberek Hozzátartozóinak Társasága (FEHT) 2012-ben elnyerte az Alzheimer Világkonferencia magyarországi megrendezési jogát, és a Nemzetközi Alzheimer Társaság Budapestet választotta a 31. nemzetközi éves konferencia helyszínéül.

A világkonferencia 2016. április 21-24-én a Kongresszusi Központban a Nemzetközi Alzheimer Társaság (Alzheimer’s Disease Internationa (ADI)), a FEHT, a Szegedi Tudományegyetem Pszichiátriai Klinika és a Magyar Pszichiátriai Társaság közös szervezésében és szakmai támogatásával, valamint az egészségügyi kormányzat financiális támogatásával került megrendezésre.

A Közép-Kelet-Európai régióban először megrendezésre kerül világkonferencián 71 országából több mint 1000 szakember és demenciában érintett osztja meg kutatási eredményeit és gyakorlati tapasztalatait. Minden ország tud valami különlegeset tanítani a demenciáról, és ebben Magyarországnak is jelents a szerepe. A konferencián több magyar szakember mutatja be az évek óta eredményesen folyó orvosi kutatásainak, valamint a gondozás területén folytatott munkájának eredményeit. A világkonferencia sikeres megrendezése számos előnnyel jár hazánk számára. Mivel a külföldi és hazai vendégek a demencia szakterület vezet képviseli, így a jövőben segíthetik a hazai tudomány és más demencia szakterületek fejlődését, valamint a nemzetközi szakmai kapcsolatok kiépítését. Egy ilyen rangú esemény megrendezése teljesen ráirányítja a Közép-Kelet-Európai régió kormányainak és szakembereinek a figyelmét a demencia területén fennálló hiányosságokra, és jelentsen megváltoztatja a döntéshozók és a társadalmak hozzáállását a demenciához. Bízunk abban, hogy a világkonferencia az els nagy lépést jelenti annak érdekében, hogy WHO, a G8-ak, az Európai Unió és az ADI elvárásainak megfelelően hazánkban is mielőbb megalkotásra kerüljön a Nemzeti Demencia Stratégia.

A konferencián neves amerikai, angol szakemberek (prof. Povlishock, prof. Hayes, prof. Stewart) mellett bemutatkozik a Pécsi Orvostudományi Egyetem, az MTA Szentágothai János Tudásközpontjának az e kérdéssel foglalkozó neurotraumatológiai csoportja, Büki András professzor vezetésével, valamint a Magyar Pszichiátriai Társaság Sportlélektani Szekciója, Kurimay Tamás professzor személyében. 

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!