Hangos PTE siker a Dunai Regattán

2016. május 10.

Bronzérmes sárkányhajósok és strandröplabdások, a leglelkesebb szurkolótábor, a legsokoldalúbb cheerleader csapat, az egyetlen brass band – mindez együtt jellemezte a Pécsi Tudományegyetemet a résztvevő intézmények között a május 7-én megrendezett Dunai Regattán, a budapesti Műegyetem rakparton.

Az év sportfesztiválján 15 hazai egyetem sárkányhajó csapata, 6 magyar felsőoktatási intézmény, valamint az Oxford és a Cambridge University nyolcpár evezős egysége mérette meg magát, de strandröplabda verseny is zajlott az egyetemek között, a színpadon pedig egymást követték az intézmények cheerleader csapatai, a többi kiegészítő program mellett.

A PTE egy 100 fős delegációval képviseltette magát. Az egyetem sárkányhajó csapata, a PTE Brass Band, a PTE Táncegyüttes, a strandröplabdások és a PTE EHÖK, a PTE Sportiroda és az Antall József Tudásközpont - Pécs jóvoltából a rekordszámú, -hangú és -lelkesedésű szurkoló nem hagyott kétséget afelől, hogy a PTE egysége páratlan és utánozhatatlan, ahogy ezt a műsorvezető Gundel Takács Gábor is többször kiemelte. Amerre csak nézett az ember, a PTE köszönt vissza, hol egy pulóverről vagy pólóról, hol egy cheerleader ruhájáról vagy egy zászlóról, hol egy menetnagydobról vagy sousaphone-ról, végül pedig a dobogóról.

Míg a sárkányhajósok a futamokra készültek, addig a strandröplabda versenyen a PTE férfi párosa a legjobb nyolc közé jutott, a női duó pedig harmadik helyezést érte el! A Brass Band és a Táncegyüttes a színpadon zajos sikert aratott, majd a szurkolókkal, több egykori PTE hallgatóval és családtaggal közösen fergeteges karneváli hangulatot teremtettek a rakparton a sárkányhajó döntőre várva.

A kemény öthetes felkészülés és a hangszalagokat, hangszereket, pomponokat nem kímélő szurkolás eredményeként az összesen 2 x 3 km-es versenyen a PTE sárkányhajó csapata harmadikként ért célba! Az eredményhirdetéskor már minden jelenlévő átérezte azt az erőt, ami a PTE jelenlegi és egykori hallgatóiból, dolgozóiból sugárzott: a sportolók, zenészek, táncosok, szurkolók összetartását és azt a büszkeséget, ami hangosan hirdette, hogy MINDENKI PÉCSI AKAR LENNI!

Dunai Regatta 2016 - bronzérmes a PTE sárkányhajócsapata

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!