Nagyon jók a feltételek egy gyógyszeripari beruházáshoz

2016. július 25.

Interjú dr. Perjési Pállal, a PTE Gyógyszerésztudományi Kara dékánjával (Új Dunántúli Napló 2016.07.25. 4. oldal)

Minden tudományos és személyi feltétel adott ahhoz, hogy Pécs a gyógyszeripar fontos központja legyen, dr. Perjési Pál egyetemi tanár, a 2016 elején létrejött Gyógyszerésztudományi Kar dékánja szerint.
A fiatal kar jelentős bővítés előtt áll, erről és az izgalmas gyógyszertudományi trendekről beszélgettünk az intézmény vezetőjével.  

Magyarország legfiatalabb Gyógyszerésztudományi Kara a pécsi, ám a gyógyszerészképzésnek mára évtizedes hagyománya van Pécsett. Mi változott azáltal, hogy az eddigi szak elnevezést a kétségkívül szebben hangzó karra cserélhették? - Ahhoz, hogy egy szak karrá alakulhasson, több feltételnek meg kell felelni, ezek egy jelentős része a képzés minőségével kapcsolatos. Karrá válásunk tehát demonstrálja, hogy az itt folyó gyógyszerészképzés a legmagasabb szintet képviseli, ám ehhez azt is hozzá kell tennem, hogy a minőségi követelményeknek eddig is megfeleltünk, és ez nem csupán az én véleményem, az elmúlt években nálunk diplomát szerzett gyógyszerészek is bizonyítják.

Mindezek nyilván az oktatás feltételeire és így annak minőségére is kedvező hatást gyakorolnak, arról nem is beszélve, hogy a kar is részese lesz a PTE idegen nyelvű képzéseinek erősítését célzó nagyszabású fejlesztéseknek.

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!