Ohio-Pécs együttműködés a Globális egészségügy és orvoslás területén

2016. október 11.

Közleményben jelentjük be, hogy az Ohio University (OU) és a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara (PTE ÁOK) tudományos együttműködést kíván létrehozni a globális egészségügy és orvoslás területén, amelyben különös hangsúlyt fognak a kapni migrációhoz, valamint az etnikai és kulturális diverzitáshoz kapcsolódó népegészségügyi aspektusok.

A dokumentum fent megnevezett aláírói egy egyedülálló lehetőséget látnak magyar-amerikai csereprogramok elmélyítésére a tudományterületen, amely nem csak Európa szerte, hanem világszerte, legfőképpen Afrikában és Közép-Ázsiában kiemelkedő hatással fog bírni. A tudományterületen PTE ÁOK-n jelenleg létrehozás alatt álló WHO Collaborating Centre mindkét fél számára biztató a továbbfejlődést tekintve.

A PTE ÁOK szakértelme a migrációs-egészségügy területén hozzáadott értéket teremthet az OU globális egészségügy területén már működő programjaiban. Az együttműködés magában foglalja, nem kizárólagosan, a közös kutatás és oktatás tervezését és létrehozását, jó gyakorlatok, oktatók és hallgatók cseréjét, annak érdekében, hogy elősegítse az innovációkat a fent említett tudományterületeken.

A két fél munkatársai közös oktatási területet jelöltek ki az OU-n már folyó komparatív globális egészségügyi rendszerek, valamint a globális egészségügyi helyzet versenyképessége programokban már 2017-re vonatkozóan.

A szándéknyilatkozat aláírása támogatást és kezdeti irányt kíván adni a fent kiemelt főbb témákban a dokumentumban megnevezett közvetlenül résztvevő intézetek között.

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!