Pécsről jött a kaposvári Príma

2016. december 1.

Somogyi Hírlap 2016.12.01. 6.oldal

Szabó István professzor egyedülálló technikát honosított meg osztályán

 

Nyolc éve érkezett Pécsről a Kaposi Mór Oktató Kórház Ortopédiai egységének élére. Szabó István professzort az idén először jelölték a címre, s rögtön meg is kapta a Somogy megyei Príma-díjak egyikét. Amiről azt mondja, először elhinni se akarta. A következő gondolata meg az volt, csapat kellett ehhez, nem is akármilyen.

Az utána következő pedig az, hogy egy kicsit szégyelli is magát. - Szégyenkezés? Miért? - Őszintén szólva számtalan érzés kavarog bennem. Igen, egy kicsit szégyellem is magam a többi híres somogyi miatt, akik 40-50 éve ugyanúgy teszik a dolgukat a megyében, mint én, s eddig még nem kaptak ilyen díjat. Tulajdonképpen én nem teszek mást, mint sokat dolgozom, és próbálom egyre inkább fejleszteni a szakmámon belül a technikákat. Persze ez egy kiváló csapat nélkül nem megy, főleg úgy, hogy valóban van néhány terület, amiben országos elsőséget vívott ki a kaposvári Ortopédiai osztály. - Mint például az izomátvágás nélküli csípőprotézis-beültetés, amiből az elsőt Kaposváron végezte el még 2008 novemberében.

Névjegy:

Szabó István 1969-ben született Pécsett. 1993-ban summa cum laude eredménnyel végzett a POTE Általános Orvosi Karán. 1995-ben a Baranya Megyei Kórház Általános Sebészeti Osztályán kezdte pályafutását. 1995 és 2008 között a POTE Ortopédiai Klinikáján dolgozott, ez idő alatt 3 évet Belgiumban, 1 évet Franciaországban töltött. 2004-ben a vállprotézissel kapcsolatos témában védte meg PhD-ját. 2008 szeptembere óta dolgozik a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Ortopédiai Osztályán, amelynek jelenleg is osztályvezető főorvosa. 2010-ben PTE ÁOK-n habilitált. 2012-ben a Pécsi Tudományegyetem egyetemi magántanárnak nevezte ki. 2016-ban Somogy megye Príma-díjasa. Szabó István szerint mindig a legújabb tudományos módszereket kell követni, a professzor egyedülálló technikát honosított meg osztályán.

 

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!