Adománygyűjtés a Gyermekklinika Életmentő Gyermek-Intenzív Alapítványa javára

2017. április 12.

Pedia-TRICS néven futócsapatot alakítottak, és a Balaton körbefutására vállalkoznak a Pécsi Gyermekklinika orvosai, hogy a kis betegek ellátását segítő modern eszközöket szerezhessenek be. Az adománygyűjtő futóakcióhoz bárki hozzájárulhat.

A betegeiért elkötelezett 12 orvos az Ultrabalaton futóversenyen indul a május 19-i hétvégén. "A 220 kilométeres össztávot 14-25 kilométeres adagokra osztottuk fel" - mondta el a felkészülésről dr. Laufer Zsófia, a PTE Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikájának orvosa, a csapat egyik tagja. A gárda vegyes összetételű, a profi tájfutótól a lelkes hobbikocogóig mindenféle előképzettséggel.

Felhívásuk lényege, hogy vállalják a futást, cserébe pedig adományokat kérnek a szimpatizálóktól a klinikán működő Életmentő Gyermek-Intenzív Alapítvány javára. A befolyó pénzből a gyógyítást segítő eszközöket, például vénaszkennert szereznek majd be.

Az orvoscsapat a Facebookon számol be a felkészülésről. Versenyekre is járnak, május 7-én Zalaegerszegen az újszülött mentést támogató alapítvány futónapján is indulnak. A nemes célhoz magánszemélyek és vállalkozások is adakoztak már kisebb-nagyobb összegekkel, akadt olyan cég, amely orvosi eszközöket forgalmaz, és segít a kedvezményes beszerzésben. Egy másik vállalkozás arra tett ígéretet, hogy amit az orvosok összefutnak, azzal megegyező összeget adományoz majd.

Forrás

Új Dunántúli Napló

bama.hu

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!