Gyászhír - elhunyt Betlehemné Tóth Éva

2017. június 26.

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központja mély megrendüléssel  tudatja, hogy 2017.06.15-én 75 éves korában hosszantartó betegség után  elhunyt Betlehemné Tóth Éva, a Baranya Megyei Kórház volt ápolási igazgatója.

Szakmai pályafutása 1960-ban kezdődött Csurgón, ahol a TBC Gondozó Intézetben dolgozott asszisztensként.

Röviddel ezután, 1963-ban Pécsre költözött és a Baranya Megyei Gyermekkórházban helyezkedett el gyermekápolóként.

Ezt követően 12 évet dolgozott az Egyesített Egészségügyi Intézet rácvárosi gyermekrendelőjében, mint asszisztens.

1976-tól 15 évet szakoktatóként töltött a pécsi Egészségügyi Szakiskolában. Kiemelkedő munkája példaként szolgált  az Őt követő generációk számára.

Saját szakmai fejlődésére is nagy hangsúlyt fektetett,  elvégezte az OTKI Egészségügyi Főiskolát.

1991-ben felkérték  a Baranya Megyei Kórház Kerper-Fronius Ödön Gyermekkórház ápolási igazgatójának, majd az orvosigazgató ápolási helyettese lett.

1998-tól 2006-ig óraadó tanár volt a POTE Egészségügyi Főiskolai Kar Diplomás Ápoló Szakán, majd a PTE Védőnői Szakán is. 

2004 és 2006 között ugyancsak óraadó tanár volt a Pécsi Szociális és Egészségügyi Szakiskolában.

2007-től nyugdíjba vonulásáig a Baranya Megyei Kórház  ápolási igazgatója volt.

Kiemelkedő munkát végzett  és szakmaiságával hozzájárult a Bm-i Kórház és a Pécsi Tudományegyetem integrációjának zökkenőmentes lebonyolításához.  A Pécsi Tudományegyetemről vonult nyugdíjba.

Több kongresszus, tudományos ülés, szakmai napok és délutánok szervezőjeként, koordinátoraként és levezető elnökeként is tevékenykedett.

Tagja volt a MESZK Baranya Megyei Területi Szervezetének és annak első országos díjazottja volt 2006-ban.

1991-ben Művelődésügyi Miniszteri Dicsérettel, 1999-ben a Baranya Megyei Önkormányzat Egészségügyi és Szociális Bizottsága kitüntető díjával ismerték el munkásságát.

Diplomás és szakápolók, védőnők százaival szerettette meg az egészségügy nehéz, rögös, de gyönyörű hivatását, személyes példával elöl járva tanítványai előtt.

Egész életét mások megsegítésének és ápolásának szentelte, amit óriási lelkesedéssel, kitartással, becsülettel és önzetlenül végzett.

Hiányát sokáig fogják érezni mindazok, akik tisztelték és szerették.

Hihetetlen élete és kitartása legyen példa mindenkinek.

Betlehemné Tóth Évától 2017.06.30.-án, pénteken 13:30 órakor vehetnek végső búcsút tisztelői a pécsi Központi Temető nagy ravatalozójában.

Emléke örökké velünk marad! Nyugodjon békében!