Wellbeing regisztráció - Pécs, 2017. november 16-18.

2017. július 7.

Egy kiemelkedő tudományos rendezvényre kívánjuk felhívni a figyelmét, ami 2017. november 16-18-án Pécsett kerül megrendezésre. A konferencia a Magyar Tudományos Akadémia két kiemelt tudományos programját vitatja meg nemzetközi szinten, jelentős tudományos színfolttal gazdagítva az első magyar egyetem alapításának 650 éves évfordulója alkalmából a Pécsi Tudományegyetem eseménysorozatát.


A konferencián való részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött.

Kérjük, szíveskedjen jelezni részvételi szándékát a http://wellbeing.pte.hu honlapon.

A konferencia egyik kiemelt témája az egészségügy. A tudományos ismeretbővülés, a rendkívül drága új eljárások megjelenése egyre jobban meghaladja ezek racionális igénybevételének kereteit, ezért az ellátási formákat újra kell gondolni.

 

A másik fő téma, a környezetvédelem korunk egyik legfontosabb kihívása. A klíma, a vízgazdálkodás, valamint a talajvédelem összehangolt társadalmi feladatot jelent helyi és nemzetközi viszonylatban egyaránt.

Mindkét téma a tudomány iránt elkötelezett szakemberek elé sürgős feladatokat állít.

A konferenciára meghívott nemzetközi hírű szakemberek előadásai alapot nyújtanak a legfontosabb kérdések megvitatására.

A konferencia kiemelt hangsúlyt helyez a kutatás és az oktatás felelősségére, amire az első hazai egyetemalapítás jubileuma kellő súlyú alapot jelent.

Külön felhívjuk a figyelmet a konferencia szombati szekciójára, ahol a fenti témákkal foglalkozó fiatalok számára kívánunk lehetőséget biztosítani kutatási eredményeik bemutatására.

Dokumentum(ok)