Gyógyszerészek világnapja - szeptember 25.

2017. szeptember 12.

A Gyógyszerészeti Világszervezet (FIP) kezdeményezésére számos országban ünneplik szeptember 25-én a "Gyógyszerészek Világnapját", hogy felhívják a figyelmet a gyógyszerészeti tudományok és hivatás sokoldalúságára, a szakmában dolgozók munkájának fontosságára.

Hazánkban közel 7000 gyógyszerész munkálkodik a gyógyszerkészítmények születésén, állandó és magas minőségű gyártásán, azok betegekhez való eljuttatásán. A betegek helyes gyógyszeralkalmazásának támogatása mellett egyre fontosabb gyógyszerészi feladat, hogy az orvosokkal és valamennyi egészségügyi szakemberrel együtt segítsék az egészség megőrzését, a betegségek megelőzését, a kockázatok korai felismerését.

Szeptember 25-én szakmai programokkal hívják fel a társadalom figyelmét hivatásukra, az egészség szolgálatában végzett munkájukra, a gyógyszerkutatás, a gyógyszeripar, a kórházi gyógyszerészet, a közforgalmú gyógyszerellátás, egyetemi oktatás, valamint a gyógyszerészeti igazgatás területein. A gyógyszertárakban e napon külön figyelmet szentelnek arra, miért fontos, hogy a betegek és egészségesek is kérdezzenek gyógyszerészüktől!

Programjaikat megtalálják a www.mgyt.hu honlapunkon.

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!