Két nap az érkatasztrófáról

2017. október 16.

A Fehérvári Atherosclerosis Találkozó (FAT) immár hagyományos orvosi szimpóziuma Székesfehérvárnak. A hétvégén lezajlott Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház szervezte kétnapos programon másfélszáznál is több szakember vett részt.

A FAT elsődleges célja, hogy párbeszédet teremtsen az egészségügyi ágazatok szereplői között, hogy az alapellátásban dolgozók, a kórházi szakorvosok, a specialisták és az országos, vezető szaktekintélyek együtt vitassanak meg mindennapi egészségügyi problémaköröket, s hogy áttekinthessék, valójában mi valósul meg az ellátórendszerben az ajánlások alapján.

A konferenciának központi témája volt, hogy mi a teendő, ha otthonában ér valakit szívinfarktus, agyvérzés (stroke) vagy a végtagi erek elzáródása, vagyis perifériás érkatasztrófa.

Csernavölgy István, a kórház főigazgatója elmondta, hogy intézményük - a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karával együttműködve - országosan egyedülálló módon intézményesíteni kívánja az ún. transzlációs medicinát, melynek lényege, hogy az orvosok kellő tudományos megalapozottsággal vitatkoznak, és ütköztetik érveiket a különböző témákban.

forrás

Fejér Megyei Hírlap

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!