Megnyílik a „PTE digitális táncterem”

2020. március 27.

A Pécsi Tudományegyetem Sportirodáján működő Táncoló Egyetem március 26-án megnyitja digitális tánctermét. A sajnálatos járványügyi helyzet miatt döntöttek úgy, hogy egy egészen újfajta módon folytatják februárban indult kurzusaikat, sőt újfajta mozgásformák is bekerülnek a folyamatosan frissülő repertoárba. A kényszerű bezártságot fizikai, lelki, szellemi és közösségi jóllétünk is gyakran megsínyli. A tánc, a mozgás, a zene azonban kiváló hatással van mindezekre.

Mindenki szabadon választhat 16 különböző tánc-, torna- és aerobik órájuk közül: alakformáló táncaerobik, hastánc, hip-hop, horvát, szerb, makedón táncok, kizomba, kubai salsa, latin freestyle aerobik, latin táncok, party rock and roll, showtánc, szenior torna, ülő tánc, kétféle társastánc és zenés torna szerepel a repertoárban.

Az oktatók házi videóinak segítségével otthon is folytatódhat tehát a tánc és a mozgás, a konyha, a szoba, a kert vagy éppen a garázs válhat táncteremmé. Az esetlegesen szükséges eszközök is mind olyanok, amelyek egy átlagos háztartásban megtalálhatóak, mint például a felmosófa, a gyümölcsmosó, vagy egy szék. Hogy a virtuális közösség is fenntartható legyen, a Táncoló Egyetem facebook oldalán várja az órák közben készült fotókat, rövid videókat, vagy bármilyen egyéb, akár humoros táncos felvételt.

A PTE Sportiroda és a Táncoló Egyetem így próbál meg hozzájárulni ahhoz, hogy e nehéz időszakba együtt, közös összefogással egy kis testedzést és jó kedvet csempésszen a hétköznapokba. A cél az, hogy akinek nem feltétlenül szükséges kimozdulnia, az maradjon otthon és táncoljon, mozogjon velük. Akinek pedig el kell hagynia otthonát, az mielőbb visszatérjen a négy fal közé és akkor csatlakozzon be az órákba, amikor éppen ideje van rá.

Vigyázzunk egymásra!

A programot bemutató kisvideó itt tekinthető meg:

PTE digitális táncterem

PTE Digital Dance Studio

Az órák megtalálhatók:

https://egyetemisport.pte.hu

Forrás:

PTE