Dékáni levél oktatóknak - a Teams és a Zoom digitális rendszerek alkalmazása

2020. április 20.

Tisztelt Oktató!

Karunkon a digitális átállást követően több digitális platform is alkalmazásra került. Ezek közül a Zoom és Teams volt az a két alkalmazás, amit oktatóink leggyakrabban használtak és használnak jelenleg is. A két rendszer tulajdonságait illetően számos vélemény megformálódott. Ugyanakkor az is igaz, hogy az oktatók többsége csak az egyik, vagy a másik alkalmazást ismeri igazán.

Annak érdekében, hogy a két rendszer összehasonlítása objektív tényeken alapuljon, Bencze Zsolt és Márta Attila kollégáink készítettek egy összefoglalót, amit Bogár Tamás informatikai igazgató úr által vezetett informatikai csapat is véleményezett. Az anyagot szíves tájékoztatásul csatoltan küldöm, továbbá a kari honlapon is elérhető.

A jelenlegi célunk természetesen nem az, hogy az oktatás közepén bárkit a két platform közötti váltásra sarkalljunk. A kari vezetés a Teams használatát javasolja és támogatja, ennek ellenére más platformok használatát a továbbiakban sem tervezzünk tiltani. A későbbiekre viszont szeretnénk biztosítani a hosszabb távú vonatkozó döntések megalapozottságát.

 

Tisztelettel:

 

Dr. Nyitrai Miklós

Dékán

 

Távoktatást, csoportmunkát támogató platformok összehasonlítása