45 elkötelezett hallgatóra lehetünk büszkék

2020. november 3.

45 hallgató vállalt önkéntes tevékenységet az Országos Mentőszolgálat szervezésében a lakossági COVID-19 mintavételezés támogatásában.

Az Országos Mentőszolgálat mintavételezési tevékenységének támogatására negyed-, ötöd-, illetve hatodéves általános orvos és fogorvos, valamint harmad-, negyedéves mentőtiszt, ápoló, szülésznő és védőnő hallgatók jelentkezését várta. Az Egészségtudományi Kar 12, valamint az Általános Orvostudományi Kar 33 önkéntes hallgatója november 2-án, délelőtt 9 órakor indult el az ötnapos önkéntességi programra, ahol az első nap egy átfogó továbbképzésen vettek részt, majd a kirendeltségtől függően egy-egy megyeszékhelyhez tartozóan fogják végezni a mintavételezést. A hallgatókat Ács Pongrác, dékáni feladatokat ellátó általános dékánhelyettes indította útjára.

Az Általános Orvostudományi, valamint az Egészségtudományi Kar konstruktív összefogásának köszönhetően komoly segítséget nyújt a PTE az Országos Mentőszolgálat számára. A hallgatók toborzását és a program helyi koordinációját ellátó Egyetemi Hallgatói Önkormányzat munkáját külön is köszönet illeti.

Forrás:

univpecs.com

Fotó:

Csortos Szabolcs/UnivPécs