Mentális egészség megőrzése - Egészségpszichológiai Konzultációs Szolgálat

2020. november 23.

Kedves Hallgatók!

A kar dékáni vezetésével 2020.11.20-án folytatott Q&A beszélgetések során előtérbe került, a hallgatók mentális egészségével kapcsolatos felvetésekre reagálva, az alábbi tájékoztatást adjuk közre.

Az Egészségpszichológiai Konzultáció a PTE Általános Orvostudományi Karán működő tanácsadó szolgáltatás. Célja, hogy a magyar, angol és német programon tanuló hallgatók számára pszichológiai segítséget nyújtson a szokásos életvezetéssel, tanulmányokkal együtt járó problémák, nehézségek rendezéséhez, megoldásához. Szolgáltatásunk azoknak a fiataloknak tud segítséget nyújtani, akik képesek mindennapi életük irányítására, de átmenetileg olyan nehézségekkel szembesülnek, melyeket önmaguk nem tudnak megoldani. A konzultáció térítésmentesen vehető igénybe és teljes diszkréciót biztosít.

A PTE ÁOK Egészségpszichológiai Konzultációs Szolgálata a COVID-19 pandémia alatt továbbra is hallgatóink rendelkezésére áll. Alkalmazkodva a jelenlegi helyzethez, a tanácsadást az online térben nyújtjuk, Skype-on, vagy hasonló kapcsolaton keresztül.

Számunkra elsődleges fontosságú a tanácsadó helyzet biztonsága és intimitása. Az online kapcsolat különleges körülményeket kíván, amiket mindkét oldalon biztosítani kell. Számítunk hallgatóink felelősségteljes közreműködésére.

Az online kapcsolat lényegesen különbözik a személyes találkozástól, ami befolyásolhatja az érzelmi és szóbeli kommunikáció hatékonyságát is. Kérjük, legyenek tekintettel erre! A szokásos problémakörökön kívül segítséget nyújtunk az otthonmaradással, a kényszerű bezártsággal, az izolációval összefüggő lélektani nehézségek megbeszélésére, enyhítésére.

Az új technológia használata következtében előfordulhat, hogy hosszabb idő, több nap telhet el az időpont egyeztetéséig. Vegyék figyelembe, hogy az Egészségpszichológiai Konzultáció nem tud sürgős, vagy azonnali igényeket kielégíteni!

További információk megtalálhatók a honlapunkon: http://pszikon.aok.pte.hu/hu/

Tanácsadásra az eddigieknek megfelelően e-mailben lehet jelentkezni: pszikon@aok.pte.hu

A jelentkező azonnali visszajelzést kap a legfontosabb tudnivalókról, majd levelére egyik tanácsadónk válaszol. A konzultáció kapcsolati és technikai feltételeit, időpontját e-mailben egyeztetik.

Kérjük, figyelmesen olvassák el és kövessék az instrukciókat! Honlapunkon hasznos tanácsokat is találhatnak a jelenlegi helyzethez való alkalmazkodáshoz.

 

Minden jót kívánunk hallgatóinknak!

Prof. dr. Tényi Tamás,

általános, diákjóléti és külkapcsolatokért felelős dékánhelyettes