Járványügyi bejelentő felület alkalmazása - felhívás

2021. március 19.

Tisztelt Szervezeti Egységvezetők!

A PTE Operatív Stáb a 2021. március 8-ai ülésén megerősítette a járványügyi bejelentő felület alkalmazását, amely a koronavírus miatti rendkívüli helyzetben elrendelt munkáltatói intézkedésekről szóló 3/2021. számú rektori és kancellári együttes utasítás 7. §-a alapján a foglalkoztatottak vonatkozásában rögzítadatszolgáltatási kötelezettséget.

A járványügyi helyzetre tekintettel a Pécsi Tudományegyetemnek továbbra is naponta kell adatokat küldenie az Innovációs és Technológiai Minisztérium részére azzal kapcsolatban, hogy a PTE polgárai közül hányan vannak járványügyi megfigyelés alatt, vagy hatósági házi karanténban, illetve azon belül hányan rendelkeznek pozitív PCR-teszttel.

A biztonságos munkahelyi környezet megteremtése érdekében a Pécsi Tudományegyetemnek, mint munkáltatónak is érdeke a járványügyi intézkedésekkel kapcsolatos adatok hiteles, naprakész nyilvántartása és kezelése. A napi szintű adatszolgáltatás megkönnyítése és egységessé tétele érdekében az Informatikai Igazgatóság kidolgozott egy online járványügyi bejelentő felületet: https://iig-hr.pte.hu, mely magyar és angol nyelven is elérhető.

A bejelentési kötelezettség a PTE minden polgárára érvényes, tehát oktatókra, nem oktató foglalkoztatottra, valamint az egészségügyi dolgozókra is. A digitális oktatási rendben résztvevő hallgatók esetében az adatszolgáltatás önkéntes.

Amit mindenképpen be kell jelenteni:

  1. járványügyi megfigyelés, illetve hatósági házi karantén kezdete, vége;
  2. koronavírus megbetegedés gyanúja miatt a háziorvos által előírt otthoni elkülönítés kezdete, vége;
  3. önkéntes karantén kezdete, vége (kizárólag hallgatók esetén);
  4. SARS-CoV-2 PCR vizsgálat elvégzése és eredménye, illetve egyéb COVID-19 (antigén) gyorsteszt elvégzése és eredménye.

Nyomatékosan kérek mindenkit, hogy a járvány harmadik hullámának felfutó szakaszában fokozottan tartsa be a járványügyi és higiénés előírásokat, és segítse az egyetem járványügyi megelőző intézkedéseit az adatszolgáltatás teljesítésével is.

Jó egészséget kívánva, tisztelettel:

 

Dr. Betlehem József

a PTE Operatív Stáb vezetője