Dr. Jáksó Krisztián a maszkviselésről: "véditek egymást, véditek az oktatóitokat is"

2021. október 15.

Dr. Jáksó Krisztián, a PTE KK Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet klinikai főorvosa is megszólalt a PTE "Maszkviseléssel a jelenléti oktatásért" kampányában.

Ahogy arról korábban hírt adtunk, a PTE Operatív Stáb legutóbbi határozata szerint az egyetem területén kötelező a szájat és az orrot folyamatosan eltakaró orvosi maszk használata a zárt térben tartott, jelenléti foglalkozásokon, a személyes jelenléttel megvalósuló ügyintézés során, illetve a személyes jelenlét mellett, zárt térben tartott értekezletek, testületi ülések során, amennyiben nem biztosítható a biztonságos távolságtartás és/vagy a helyiség megfelelő szellőztetése.

Nem kötelező, ugyanakkor erősen ajánlott a szájat és az orrot folyamatosan eltakaró orvosi maszk használata a közösségi terekben, a közlekedő folyosókon, a kollégiumban, az irodákban, illetve a zárt térben tartott rendezvényeken.

A PTE a maszkviselés szükségességére rávilágítandó kampányt indított. Ennek elemeként dr. Jáksó Krisztián, a PTE KK Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet klinikai főorvosa hívta fel a figyelmet a maszkhasználat fontosságára:

Korábban dr. Jakab Ferenc virológus, a Virológiai Nemzeti Laboratórium vezetője, dr. Betlehem József rektorhelyettes, a PTE Operatív Stábjának vezetője, valamint Koltai Arnold, a PTE EHÖK elnöke is videóban szólt az egyetemi polgárokhoz a maszkviselés érdekében: