Sajtótájékoztató keretében mutatták be az „Együtt 2” dokumentumfilmet

2022. április 19.

Sajtótájékoztató keretében mutatták be április 19-én az „Együtt 2” című dokumentumfilmet, ami a Pécsi Tudományegyetem pandémia alatti tevékenységét örökíti meg. A filmet az UnivTv stábja készítette.

A Pécsi Tudományegyetem megszokott működése a koronavírus-járvány magyarországi megjelenésével egy pillanat alatt felborult. Azonnal meg kellett oldani a fertőzött betegek izolált ellátását, a munkatársak biztonságos munkavégzését és a hallgatók képzését úgy, hogy nem vehettek részt jelenléti oktatáson. Csupán pár nap állt rendelkezésre, hogy az összes kollégiumot kiürítsék, az egyetem oktatását átszervezzék a digitális térbe, majd kialakítsák az oltópontokat. Mindeközben a kutatók versenyt futottak az idővel, hogy megtalálják a vírus elleni leghatékonyabb gyógymódot.

A PTE vezetői és szakemberei mesélnek az elmúlt időszak nehézségeiről, a sokszor lehetetlennek tűnő feladatokról, az átdolgozott éjszakákról, az oktatás teljes átalakításáról, valamint a világjárvány közösségépítő szerepéről is. Feltárul az a szakmai tevékenység, amit a laboratóriumi medicinától a sürgősségi ellátásig, a virológiától az intenzív terápiáig folytattak, csökkentve a járvány hatásait, segítve annak leküzdését.

A film elérhető:

Forrás:

PTE