Működési rend

A menüpont összegyűjti a világjárvány kapcsán az oktatókat érintő, az egyetem és a kar működési rendjével kapcsolatos változásokat, hivatalos információkat, határozatokat, nyitvatartási módosulásokat.

Hírek

2020. szeptember 17.

Kérelem a PTE nevében rendezvény engedélyezéséhez - nyomtatvány (pdf)

A PTE Operatív Stáb 6/2020. (IX.11.) ajánlása alapján a járványügyi készültség ideje alatt az oktatáshoz közvetlenül nem kapcsolódó, közvetlen személyes kontaktust igénylő rendezvény csak kivételesen indokolt esetben, rektori engedély mellett tartható. A rektori engedélyt igénylő kérelmeket a Rektori Kabinet Protokoll és Rendezvény Iroda gyűjti és készíti elő mérlegelésre az Operatív Stábnak.

A kérelmet nyomtatvány formájában kell benyújtani, és a rendezveny@pte.hu e-mail címre küldeni, mert az Operatív Stáb hetente csak egyszer ülésezik, és bírálja el a beérkezett kérelmeket. Így az engedélyeztetési eljárás kb. 1 hétre tehető.

2020. szeptember 11.

Szeptember 14. napján hatályba lépő rektori-kancellári utasítások

14/2020. számú rektori és kancellári együttes utasítás szeptember 10.-én módosított változat (pdf)

  • Az egyetem területére való belépés és a rendezvények látogatásának szabályai, fizikai távolságtartás, kötelező maszkviselés, kockázatszűrő kérdőív kitöltése,
  • tanévnyitó, diplomaosztó rendezvények megtartásának szabályai,
  • online beiratkozás, orientációs nap, tanulmányokkal kapcsolatos ügyintézés rendje,
  • egyetemi testületi ülések, a jelenléti oktatás, valamint a gyakorlati képzések megszervezésének szabályai,
  • a számonkérés rendje, a doktori képzésre vonatkozó rendelkezések,
  • sportlétesítmények, egyéb szabadidős létesítmények használatának szabályai,
  • a higiénés szempontból biztonságos környezet biztosítása, takarítás rendje, speciális higiénés szabályok,
  • a PCR-vizsgálat lebonyolításával kapcsolatos szabályok

16/2020. számú rektori és kancellári együttes utasítás (pdf)

  • A külföldi kiküldetésekre és a hivatalos beutazásokra vonatkozó eljárásrend

2020. szeptember 8.

Tájékoztató a tantárgyfelelősök számára 1. és 2. évfolyamos ÁOSZ hallgatók PCR tesztjéről és alkalmassági vizsgálatáról

2020. AUGUSZTUS 31.

14/2020. számú rektori és kancellári együttes utasítás

Az intézménylátogatás rendje, szabályai, sajátos rendelkezések a rendezvényekről, a tanévnyitóról, a diplomaosztóról, a beiratkozásról, az orientációs napokról, a tanulmányokkal kapcsolatos ügyintézésről, az egyetemi testületi ülésekről, a tanórák látogatásáról, a gyakorlati képzések megvalósításáról, a Klinikai Központban zajló részvételről, a köznevelési intézményekben zajló gyakorlatokról, a számonkérés, a beszámolók rendje, a szabadidős létesítmények használatának szabályai, a higiénés szempontból biztonságos környezet érdekében alkalmazandó eljárásrend, a takarításra vonatkozó szabályok, speciális higiénés előírások, a SARS-CoV-2 PCR-vizsgálat lebonyolításával kapcsolatos szabályok

2020. MÁRCIUS 27.

Kijárási korlátozás

A kijárási korlátozásról szóló 71/2020. (III. 27.) kormányrendelet szerint a lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyására a rendeletben meghatározott alapos indokkal kerülhet sor. Ilyen alapos indoknak minősül egyebek mellett a munkavégzés, a hivatásbeli kötelezettség, a gazdasági, mezőgazdasági és erdészeti tevékenység, valamint az ezek elvégzéséhez nélkülözhetetlen anyagokat, valamint eszközöket árusító üzletben  történő vásárlás. A korlátozó intézkedések betartását a rendőrség ellenőrzi, a katonai rendészet és a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek bevonásával. Szabálysértést követ el, aki a rendeletben meghatározott korlátozó intézkedést megszegi. A rendelet 2020. március 28-án lép hatályba.

2020. MÁRCIUS 23.

Gyerekfelügyelet a PTE óvodájában és iskolai ügyeleti információk

A PTE Óvodája – dolgozóinak felajánlása alapján – gyermek felügyeletet szervez azon egészségügyi dolgozók számára, akik elkerülhetetlen munkavégzésük és munkabeosztásuk miatt óvodáskorú gyermekük felügyeletét nem tudják biztosítani, függetlenül attól, hogy eddig a város mely óvodájába jártak.

2020. MÁRCIUS 14.

Tudnivalók a PTE kisgyermekes munkavállalói számára a 12 évesnél fiatalabb gyermekek felügyeletének biztosítása kapcsán meglévő lehetőségekről

Információk a fizetett és fizetés nélküli szabadság, home office, pihenőnapok, igazolt távollét, betegszabadság és táppénz igénybe vételének lehetőségeiről kisgyermekes egyetemi dolgozók számára.

2020. MÁRCIUS 12.

Tavaszi szünet elrendelése

A Pécsi Tudományegyetem vezetése a veszélyhelyzet miatt minden karon tavaszi szünetet rendelt el 2020. március 16-tól március 22-ig. Március 12-től a felsőoktatási intézmények hallgatók általi látogatása tilos.

Felfüggesztésre kerültek a belső képzések

A PTE Operatív Stáb 7/2020. (III. 12) határozatával elrendelte a belső képzések azonnali felfüggesztését.

A kari könyvtárak működési rendje oktatók és doktoranduszok esetén

Az oktatók és a doktorandusz-hallgatók – összhangban a PTE Operatív Stáb 2/2020. (III.12.) állásfoglalásával – látogathatják a kari könyvtárakat előzetes egyeztetés alapján. (Ez a lehetőség – összhangban a városi és egyetemi rendelkezésekkel – nem vonatkozik a Tudásközpont épületére és az ott található Központi Könyvtárra és a Benedek Ferenc Jogtudományi és Közgazdaságtudományi Könyvtárra.)

2020. MÁRCIUS 11.

Oktatási szünet – március 12-13-14.

A magyar kormány veszélyhelyzetet hirdetett a koronavírus járvány miatt az ország egész területére. Ezzel összhangban a felsőoktatási intézményeket érintő intézkedéseket is bevezetett. Rektori utasítás teljes körű oktatási szünetről.