Orvosi ellátás

A menüpont összegyűjti a világjárvány kapcsán az oktatókat érintő, az orvosi ellátással kapcsolatos tudnivalókat, aktualitásokat.

Tájékoztatók  Hírek


Hírek

2020. OKTÓBER 31.

Változás a koronavírus-ellátás rendjében

November elsején reggel 7 órától változik a koronavírus-gyanús és fertőzött betegek sürgősségi ellátásának rendje Pécsett. A betegbiztonsági szempontokat figyelembe véve ismét megnyílik a PTE Klinikai Központ Rákóczi úti (volt Megyei Kórház) telephelyén a Koronavírus Ellátó Központ sürgősségi (SBO) részlege, ami a lakosság számára a Garay utcából nyíló Szendrey Júlia utca felől közelíthető meg.

2020. SZEPTEMBER 28.

VírusRadar mobilalkalmazás

A koronavírus elleni védekezéshez kapcsolódóan kialakításra került a VírusRadar mobilalkalmazás, melynek használata nagyban segíti a további védekezés sikerét.

A mobilalkalmazáshoz kapcsolódó tájékoztatót itt találják:

VírusRadar mobilalkalmazás tájékoztató (doc)

2020. szeptember 2.

Karunk eljárásrendje a koronavírus-fertőzés vagy fertőzésgyanú esetén

Teendők koronavírus fertőzés vagy fertőzés-gyanú esetén a PTE ÁOK-on (pdf) 

2020. MÁJUS 29.

Költözik a Koronavírus Ellátó Központ sürgősségi betegfogadó egysége

2020. június 2-től a Koronavírus Ellátó Központ sürgősségi betegfogadó egysége a Rákóczi út 2-es szám alól a Janus Pannonius Klinikai Tömb Sürgősségi Betegellátó Osztályára (7624 Pécs, Ifjúság út 13.) költözik a járványügyi helyzet kedvező alakulása miatt.

2020. MÁJUS 10.

A Klinikai Központ szűrővizsgálatokkal kapcsolatos sajtóközleménye

A Klinikai Központ sajtóközleményt adott ki arról, hogy Baranya, Somogy, Tolna, Vas és Zala megyékben mely helyszíneken és időpontokban vehetők igénybe a koronavírus szűrővizsgálatok.

2020. MÁRCIUS 30.

Díjmentes tanácsadás 60 év felettiek részére

A PTE Transzlációs Medicina Központja, a Transzlációs Medicina Alapítvány és a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet a 60 év feletti lakosságot díjmentes tanácsadással, klinikai vizsgálatokkal és adatgyűjtéssel segíti ellenálló képességük növeléséért a koronavírus szövődményeivel szemben.

Tájékoztatók