Ez a PTE ÁOK új honlapja.  |  Vissza a régi honlapra

Eredményeink

A már több, mint tíz éves múlttal rendelkező magyarországi felsőoktatási rangsorkészítés, a vele kapcsolatos szakmai viták ellenére mára stabil pozícióval épül be úgy a felsőoktatással kapcsolatos közbeszéd és marketing világába, mind a közvélemény tájékozódási forrásainak körébe.

Évről-évre egyre élesedik a felsőoktatási intézmények közötti versenyhelyzet, egy egyetemnek ma már elengedhetetlen, hogy pontos és naprakész adatokkal, információkkal rendelkezzen saját működéséről, felvételi vonzerejéről, a végzett diplomásai elhelyezkedéséről, a különféle tudományos és oktatási területeken elfoglalt pozíciójáról.

Jelenleg nagyon sok felsőoktatási nyilvántartás, statisztikai adatbázis és információs rendszer áll rendelkezésre, azonban ezen adatforrások alapos ismerete nélkül csak nagy nehézségek árán lehet naprakész és az adott intézmény számára fontos és releváns, valamint megbízható adatokhoz jutni, illetve benchmark típusú, összehasonlító elemzéseket végezni. Az egyes intézmények adatai saját magukkal kapcsolatban mindig szükség szerűen naprakészebbek és pontosabbak, mint a túl gyakran változó tematikájú és igényű központi, állami adatbázisok, ezért az ilyenekből való tájékozódás pontosabb és igazságosabb eredményeket hozhat.

Az alábbiakban elsősorban számokban és statisztikákban kaphat képet az intézményünk eredményeiről, sajátosságairól. Az adatok naprakész, hiteles és ami a legfőbb, saját ellenőrizhető forrásokon alapulnak és reméljük, hogy segítik a tájékozódást minden kedves érdeklődőnk számára.