Ez a PTE ÁOK új honlapja.  |  Vissza a régi honlapra

Önkéntes hallgatói tevékenység a betegellátásban

Az önkéntes hallgatói munkának mindig nagy jelentősége volt a betegellátásban, és ez hatványozottan így van napjainkban, a járvány időszakában. Az önkéntes munkára való jelentkezéshez a megállapodás letöltésével és használatával, és a vonatkozó nyilatkozat aláírásával van lehetőség. Egyúttal azt is kérjük, hogy az EMMI által kiadott, V/2405/2020/EAT számon kelt levél szerint regisztráljon az alábbi honlapon is: https://covid-onkentes.aeek.hu/.

Az elvégzett önkéntes klinikai vagy kórházi tevékenységet minden szakmailag indokolt esetben beszámítjuk a hallgatók képzéseibe. Erről részletesebben az alábbi Dékáni Utasításban adunk tájékoztatás.

Regisztrációs link:

Önkéntes munka bejelentése PTE ÁOK hallgatók számára

Mellékletek:

Megállapodás

Nyilatkozat

2/2020 (04.06.) számú Dékáni Utasítás

 


Negyed- és Ötödéves orvostanhallgatók önkéntes tevékenysége az Országos Mentőszolgálatnál

A veszélyhelyzetre való tekintettel a Nemzeti Népegészségügyi Központ valamennyi Megyei Kormányhivatalt felkért arra, hogy az egészségügyi válsághelyzeti ellátásról szóló kormányrendelet rendelkezései alapján, negyed- és ötödéves orvostanhallgatókat (akik a mintatanterv, ajánlott tanterv szerint legalább egy negyedéves tantárgyat jelenleg vagy korábban felvettek, lehet passzív hallgató is) rendeljenek ki az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) részére, egészségügyi válsághelyzeti ellátási feladatokra. Az önkéntesen jelentkező hallgatók előzetesen az OMSZ által képzésben részesülnek, majd amennyiben a betegellátási kapacitás növelése szükségessé válik, beosztást kapnak az OMSZ munkájának segítésére.

További részletek

 

 

További önkéntes tevékenységek